L’UJI analitza en una jornada l’impacte de la COVID-19 en la gestió de la cooperació descentralitzada

El Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) de la Universitat Jaume I, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló de la Plana, ha celebrat la Jornada d’Intercanvi de Bones Pràctiques del Màster en Cooperació al Desenvolupament (MCAD-UJI) i experiències de l’Ajuntament de Castelló que ha estat dedicada a l’impacte de la pandèmia de la COVID-19 en la gestió de la cooperació descentralitzada.

La inauguració ha sigut a càrrec del vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Joan Antoni Martín; el director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, Vicente Budí; la codirectora del Màster de Cooperació al Desenvolupament de l’UJI, Raquel Agost, i la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Castelló, M. Carmen Ribera.

Joan Antoni Martín ha destacat l’encert en la temàtica de la jornada perquè «la pandèmia tindrà significatives repercussions socials, econòmiques i polítiques, especialment per a les poblacions en situació de major vulnerabilitat, i per això el suport de la comunitat internacional és més necessari que mai».

La jornada ha comptat amb la participació del professor de la Universitat d’Alacant expert en Cooperació per al Desenvolupament Carlos Gómez Gil, que ha abordat l’impacte de la pandèmia en l’ajuda oficial al desenvolupament descentralitzada, i també s’han celebrat una taula d’experiències sobre les dificultats i reptes de futur en aquest àmbit per part dels Ajuntaments de Castelló de la Plana, València i Bilbao i ONGD, així com una taula de bones pràctiques del Màster en Cooperació al Desenvolupament.

Finalment, s’ha lliurat el III Premi Cooperació al Desenvolupament IIDL-Ciutat de Castelló a Treballs Final de Màster de l’estudiantat del MCAD-UJI.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: