L’UJI acull la presentació del “Llibre d’estil de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació”

L’aula Magna Joan Francesc Mira de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I ha acollit aquest matí la presentació del Llibre d’estil de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), un manual que servirà de model per al ús de la llengua i les pràctiques periodístiques. A l’acte, hi han intervingut el rector de la Jaume I, Vicent Climent; el director de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació, Rubén Trenzano; el president del Consell Rector de la CVMC, Enrique Soriano; la directora general de l’CVMC Empar Marco; el president de la Comissió del Llibre d’estil de la CVMC, Rafa Xambó; Anna Peña, coordinadora de la part periodística del Llibre d’estil, i Rosa Agost, coordinadora de la part lingüística.

Durant l’acte, el rector de l’UJI ha destacat el compromís de les cinc universitats públiques valencianes en la reivindicació d’un servei de radiotelevisió pública «amb un tarannà i caràcter que avui es materialitza en el llibre d’estil que vam presentar a l’UJI i que marcarà el model per a l’ús de la llengua, però també per a les pràctiques periodístiques, de manera que es garanteixin els principis de qualitat, transparència i independència ».

El president del Consell Rector ha recordat que la Llei 6/2016, de 15 de juliol, del servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat, encomana al Consell Rector l’aprovació d’un llibre d’estil per a tota la Corporació, que haurà de comptar amb l’informe favorable de l’AVL; llibre, ha afegit, que avui ha aprovat definitivament el Consell Rector en una sessió a l’UJI. El president ha valorat la importància d’aquest document per a l’exercici del periodisme i ha agraït «l’esforç de l’equip de professionals, lingüistes i periodistes» que l’han redactat.

Per la seva banda, la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, ha destacat en l’acte que aquest Llibre d’estil «és un compromís amb el periodisme». Alhora, ha subratllat «la intenció de mirar endavant, cap al futur. En aquest sentit, serà la millor eina per fer les coses de forma molt diferent, ja que, per sobre de tot, el que volem fer és periodisme ». Marc ha defensat «el paper dels mitjans de comunicació públics per assegurar la informació veraç». Finalment, la directora general d’À Punt Mèdia també ha agraït la tasca realitzada a totes aquelles persones implicades que han fet possible el Llibre d’estil.

Durant la presentació, Anna Peña, coordinadora de la part periodística, i Rosa Agost, coordinadora de la part lingüística, han destacat que el Llibre és una eina per als treballadors de la CVMC, però també aspira a servir a la resta de professionals d’altres mitjans de la comunicació.

 

Informació i Foto: http://www.uji.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: