L’Orquestra de València i Spanish Brass ofereixen un concert especial que fa de preludi al Festival Ensems

L’Orquestra de València participarà per tercer any consecutiu en el Festival Ensems gràcies a l’estreta col·laboració entre l’Institut Valencià de Cultura i el Palau de la Música en la coorganització del festival. Aquest concert especial de l’Orquestra de València i de Spanish Brass, que fa de preludi al Festival Ensems, tindrà lloc el divendres 26 d’abril a les 19.30 hores a la sala Iturbi del Palau de la Música de València.

La formació simfònica valenciana estrenarà en aquest concert l’obra ‘Cants de lloança’, del compositor valencià Miguel Gálvez Taroncher, encarregada per l’Institut Valencià de Cultura i escrita per a quintet de metalls i orquestra, que, en aquesta ocasió, tindrà la interpretació del prestigiós grup valencià Spanish Brass. El concert el completaran les obres ‘Iubilum; symphonic celebration, op. 51′ (1980), d’ Alberto Ginastera (1916-1983) i l’estrena a l’Estat espanyol de ‘City Noir’ (2009), del compositor nordamericà John Adams (1947).

La inclusió d’aquest concert en els concerts d’abonament del Palau de la Música demostra la implicació de l’auditori amb les músiques de recent creació i permet que es donen col·laboracions artístiques com la que podrem gaudir divendres de Spanish Brass amb l’Orquestra de València, sota la batuta del també valencià Josep Vicent, director reconegut a escala internacional.

En paraules de Voro Garcia, director artístic d’Ensems, “tindre dins de la programació d’Ensems formacions simfòniques com la Banda Municipal i l’Orquestra de València és un autèntic privilegi que no tots els festivals es poden permetre. Aquest tipus de formacions permeten que els creadors treballen amb molta més flexibilitat i llibertat”.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha explicat: “La participació de l’Orquestra de València en un festival tan prestigiós com Ensems demostra que la col.laboració entre institucions és fonamental i també la versatilitat de les seues professores i professors”.

El Festival Ensems, organitzat per la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, arriba a la seua 41a edició del 2 al 12 de maig amb una llarga llista de propostes sonores al voltant de la veu humana, que tindran lloc en diferents espais de la ciutat de València.

El Palau de la Música, com a institució coorganitzadora del festival, tindrà enguany un paper fonamental en el projecte, ja que acollirà el gruix de la programació, juntament amb el Teatre Rialto i La Nau Centre Cultural de la Universitat de València. El cartell d’aquesta edició, que ha estat dissenyat per Patricia Bolinches, aprofundeix en aquesta relació entre la música i la veu humana, amb imatges de partitures gràfiques i recursos anatòmics.

Tota la informació relacionada amb el Festival Ensems es pot consultar en la seua pàgina web.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: