L’ordenació d’accessos a Serra d’Irta redueix la pressió del trànsit de vehicles de motor un 70%

L’ordenació d’accessos al Parc Natural de Serra d’Irta redueix la pressió del trànsit i la presència de vehicles de motor a l’entorn de l’espai natural en un 70% respecte al mateix període del 2021.

La secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, i el director general de Medi Natural, Julio Gómez, han mantingut aquest dijous una reunió al Parc Natural amb els ajuntaments d’Alcossebre/Alcalà de Xivert, Peníscola i Santa Magdalena de Pulpis per avaluar els resultats després del primer estiu de regulació temporal de la circulació.

Tuzón ha explicat que les “dades del balanç constaten una menor afecció a la fauna, la vegetació i la biodiversitat a Serra d’Irta”, que aquest any ha registrat uns 6.000 cotxes, davant dels fins a 20.000 de l’any anterior.

Així mateix, ha valorat la col·laboració dels municipis i la resposta positiva de les persones visitants. Una enquesta de satisfacció realitzada sobre el territori reflecteix que més del 95% de les persones a qui se’ls ha preguntat aplaudeix la regulació de l’accés a motor.

Per part seva, el director general de Medi Natural, Julio Gómez, ha posat l’accent en les dades d’accés amb bici (una mitjana de 161 visitants al dia), que demostra la “creixent responsabilitat i presa de consciència de la ciutadania en matèria de mobilitat”.

La mesura implantada fins al 31 d’agost passat ha consistit a habilitar un centenar de zones d’aparcament sotmeses a la reserva prèvia, mitjançant un número de telèfon. Les xifres donen una ocupació mitjana del 95 % i arriben al 100 % els caps de setmana i la major part del mes d’agost. Pel que fa als accessos, un terç correspon a Alcossebre i la resta a l’entrada per Peníscola.

Aquest ha estat el primer estiu en què s’ha limitat de manera temporal la circulació, la permanència i el trànsit de vehicles a l’àmbit del parc natural per raons ecològiques, paisatgístiques i d’ús públic. L’elevat trànsit de vehicles per la pista de la costa generava un progressiu deteriorament de l’ecosistema i un risc en cas d’emergència i necessitat d’evacuació de la zona.

Alhora, aquesta mesura ha permès la contractació de personal per a informació i control d’aquestes tanques, i la coordinació amb els agents mediambientals de la zona per facilitar les tasques de control i seguiment del compliment d’aquesta regulació.

L’experiència servirà per millorar el projecte els propers anys, com ara la millora del ferm de la pista, l’adequació de la ruta Eurovel 8, o l’ampliació de l’accés de les persones visitants mitjançant transport públic o lloguer de bicis, entre altres propostes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: