López Mateu (cap dels serveis mèdics del Valencia CF) “El més important és vetllar per la salut de Cillessen i que tot sortís com desitjàvem”

Jasper Cillessen es troba perfectament després d’haver estat intervingut quirújicamente de la seva lesió i aquest divendres ha rebut l’alta hospitalària. El doctor Pedro López Mateu, cap dels serveis mèdics de l’València CF, ha explicat en VCF MITJA tots els detalls sobre l’operació i recuperació de l’porter holandès.

Com està Cillessen?

Està molt bé. Ha anat tot molt bé. Aquest matí li hem donat l’alta hospitalària i es troba perfectament ja a casa.

¿El més important en aquest tipus d’intervencions és que el jugador es trobi el millor possible, no?

Sí. El més important és vetllar per la salut de l’jugador i que tot sortís com desitjàvem.

Com es produeix la lesió?

Durant l’entrenament d’divendres passat va fer un gest de colpeig que és bastant habitual. És una lesió d’un múscul.

Per què es lesiona aquest múscul en concret? Quina funció té per a un futbolista i per a un porter?

El múscul quàdriceps està format per quatre ventres musculars. D’aquests quatre, el recte femoral és l’únic dels quatre que travessa dues articulacions, el maluc i el genoll. La seva funció és ajudar a flexionar el maluc i és molt important en l’extensió del genoll. El gest biomecànic de cop implica aquests dos gestos, per tant és molt més fàcilment lesionable aquest múscul que els altres tres que formen el quàdriceps.

Estem parlem d’un múscul que pateix un gran estrès en el dia a dia d’un futbolista?

Correcte. I no només parlem de l’múscul, sinó també de l’tendó, que és el que fa que el múscul s’enganxi a l’os. És una part molt important a nivell biomecànic i, en aquest cas, també ha patit una lesió.

En què ha consistit l’operació?

La intervenció era reconstruir la inserció d’aquest múscul. Tornar a ancorar en la seva posició natural i normal. Per a això s’ha aconseguit un reanclaje amb uns arpons especials que porten unes dobles sutures, que agafen el cap de l’tendó lesionat, i tornar a inserir-lo en la seva posició normal i natural dins de la pelvis de l’os.
“Cillessen va optar per operar-se amb el doctor Ignacio Muñoz Criado i el seu equip a València. És un dels millors especialistes i tenim la sort de tenir-lo aquí”

Estem parlant d’una lesió de considerable importància, no?

La importància de la lesió ja la vam veure des del començament. Percebíem que era una lesió important i que era necessari realitzar consultes amb especialistes per valorar la possibilitat d’una cirurgia, com així ha hagut de ser.

Es fan aquestes consultes i finalment es decideix que aquesta operació sigui duta a terme per l’equip de doctor Ignacio Muñoz Criado?

Així és. Realitzem diferents consultes. El jugador, també, amb determinats especialistes de confiança que tenia a Holanda. Es van valorar totes les possibilitats, des de fer la intervenció a Holanda, a Barcelona o aquí. Finalment el jugador va optar per operar-se amb el doctor Ignacio Muñoz Criado i el seu equip a València.

Estem parlant que és un dels grans especialistes en cirurgia ortopèdica i que té un gran reconeixement pel que fa a esportistes que ja ha tractat.

Tenim la sort de tenir-lo ací a València. Sabem la seva experiència i el seu currículum amb tota mena d’esports. Coneixem la seva gran tasca i el temps que porta treballant. Ara mateix ocupa la prefectura dels serveis mèdics de l’València Basket. Però la decisió bàsicament va ser de el futbolista.

¿Cillessen ho tenia clar?

Sí, la decisió va ser totalment de l’futbolista. El Club valora la capacitat d’aquests especialistes. La decisió de l’jugador era aquesta i a nosaltres ens va semblar adequada, ja que no vam tenir cap problema perquè es portés a terme la intervenció.

Quant de temps de recuperació requereix aquesta lesió?

Anirem a poc a poc amb ell. La recuperació requereix un temps llarg. Quan un vol fixar-se terminis, ja que és difícil. Són lesions que ens obliguen a ser prudents des del principi i veure dia a dia com es fan les coses.

¿El més important és que es recuperi bé i que estigui a el 100%?

La nostra idea és tenir cura i vetllar per la salut dels nostres futbolistes i que es recuperin totalment. No ens fixem uns terminis de competició, sinó en que estiguin totalment recuperats.

Informació i Foto: Valencia CF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: