L’Oficina Vida Independent de Castelló es reuneix amb Oltra i proposa mesures de difusió i millora de l’Assistència Personal

El coordinador de l’Oficina Vida Independent ‘Sole Arnau Ripollés’ de Castelló, Benito Pérez Agüera, ha qualificat de “més que positiva la primera entrevista mantinguda ahir dimarts per l’entitat amb la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra”. En aquest sentit, ha afirmat que la trobada, que es va prolongar durant al voltant d’una hora, «va servir perquè Oltra coneguera les necessitats de les persones amb diversitat funcional i per a traslladar-li propostes, demandes i suggeriments sobre recursos tan importants com l’assistència personal».


Per a Pérez Agüera, “la reunió mantinguda dimarts a la Casa dels Caragols ahir, ja de per si mateix, constata la sensibilitat de la Conselleria respecte als plantejaments d’autonomia personal i de drets humans propugnats per la OVI”. Però a més, afig el coordinador de la OVI, «durant la reunió de treball es van posar propostes sobre la taula com la de buscar línies de col·laboració per a promocionar i donar a conèixer la filosofia de la Vida Independent; alternatives perquè s’accelere la concessió de les ajudes a l’Assistència Personal i per a cobrir el temps des de l’autorització de l’ajuda fins que la recepció dels fons”.


Durant la reunió, en la qual també va participar la Secretària Autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, des de la OVI també es va plantejar la necessitat d’introduir modificacions en la figura de l’assistent infantil (PATI) així com la proposta perquè li les persones amb diversitat funcional puguen sol·licitar el recurs de l’assistència personal”.


En definitiva, OVI i la Conselleria es van comprometre a mantindre obertes línies de diàleg i col·laboració fluides i permanents.

Informació i Foto: OVI Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: