L’oferta d’ocupació pública de la Generalitat Valenciana del 2022 inclourà les primeres 352 places sense concurs de mèrits

L’Oferta d’Ocupació Pública de la Generalitat de 2022 inclourà les primeres 352 places a què s’accedirà únicament mitjançant oposició i sense concurs de mèrits, és a dir, que a la nota final no comptaran els punts adquirits per l’experiència prèvia a les administracions públiques . El mes d’octubre que ve es publicarà el detall de quins llocs són els que sortiran a oposició en aquesta modalitat.

Així ho ha explicat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, després de la seva intervenció a la clausura de les Jornades cap a un nou model de selecció a la Funció Pública que s’ha tancat aquest dimecres a València. Hi han assistit responsables en la matèria de selecció de personal dels governs de Canàries, Catalunya, Múrcia, Galícia, Balears, Aragó, La Rioja, Andalusia, Cantàbria, Madrid i Extremadura, així com d’ajuntaments i diputacions, agents socials i catedràtics i experts en la matèria.

La consellera ha detallat que la Generalitat ha estat pionera a plantejar “un nou model d’oposicions, menys memorístic i que té en compte altres competències essencials per als nous perfils i que, a més de l’examen teoricopràctic, comptarà amb un període de pràctiques similar al MIR de Sanitat”.

A més s’implementarà “un curs veritablement selectiu a la nova Escola Valenciana d’Administració Pública (EVAP)” que inclourà, a més de formació “un període d’exercici en diversos llocs de l’Administració” i que serà “avaluat i determinant per a l’ingrés final a la Generalitat”.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que amb l’objectiu de millorar el reclutament de personal i garantir el principi d’igualtat d’oportunitats, a la llei de Funció Pública valenciana, aprovada el 2021, “ens comprometem a oferir almenys el 50 per cent de les places de loferta anual mitjançant el sistema doposició lliure”.

Per a la consellera, amb aquesta mesura no només es garanteix la igualtat d’oportunitats sinó que a més s’atraurà “talent jove a l’Administració”. Per això “ens disposem a augmentar la nostra presència a les universitats i als centres d’educació superior. Volem que els joves mirin la Funció Pública com una oportunitat laboral atractiva, estable i amb perspectives de futur”, ha assegurat Gabriela Bravo.

Sobre això, ha recordat l’anunci realitzat dimarts pel president de la Generalitat, Ximo Puig, d’ampliar el “nostre programa de beques, perquè 700 joves que vulguin optar a un lloc de treball a l’Administració Pública comptin amb una ajuda de 700 euros al mes”.

Totes aquestes mesures seran acompanyades duna professionalització dels òrgans selectius. Per aquest motiu, la consellera també ha anunciat que la Comunitat Valenciana serà la primera a crear, adscrita a l’Escola Valenciana d’Administració Pública “la Comissió Permanent de Selecció, composta, almenys en un 50%, per funcionaris i funcionàries de carrera amb dedicació exclusiva per a això”.

Bravo ha recordat que a l’Administració pública valenciana està prevista la jubilació “d’un terç de la plantilla en els propers vuit anys, cosa que ens obre una oportunitat única de renovació i relleu generacional”.

Per a la titular de Funció pública del Consell, l’Administració és l’esquelet del benestar i no podem concebre l’Estat Social i de Dret sense uns serveis públics forts i preparats que veritablement treballin al servei de la ciutadania.

“M’agradaria emplaçar les comunitats autònomes i grans entitats locals a emprendre junts aquest procés. Només així estarem en disposició de garantir que l’Administració juga un paper eficaç en la resolució dels problemes que afecten la ciutadania”, ha dit Gabriela Bravo.

Informació i Foto: Generalitat Vaenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: