L’IVF aprova sis noves operacions de finançament per import de gairebé 2,5 milions a través de les línies cofinançades pel Feder

La Comissió Tècnica de Gestió del Fons de Fons de l’Institut Valencià de Finances (IVF) ha aprovat en la darrera reunió sis noves operacions de finançament que tenen com a beneficiàries empreses de la Comunitat Valenciana, que rebran en conjunt 2.457.750 euros a través de línies de finançament que compten amb recursos del Feder.

L’Institut Valencià de Finances compta a la seva cartera de productes amb diferents instruments financers entre els quals hi ha instruments que es nodreixen de recursos que provenen del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional 2014-2020 (Feder).

Entre aquests instruments hi ha els préstecs participatius en coinversió amb inversors privats i els préstecs subordinats, que alhora es divideixen en dues modalitats: la línia de préstecs participatius coronavirus i la línia de préstecs subordinats disruptius.

Préstecs participatius en coinversió

Dels sis projectes aprovats en aquesta darrera reunió, quatre s’acullen a la línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats. Aquest producte financer va dirigit a empreses de creació recent, i en especial a projectes d’inversió nous que comportin una alta dosi d’innovació.

En aquests projectes, l’IVF participa de manera conjunta amb altres inversors privats que també aposten per aquestes iniciatives, que contribueixen a ampliar i diversificar el panorama emprenedor de la Comunitat Valenciana.

La característica principal d’aquests préstecs participatius és que passen a formar part dels fons propis de les empreses, fet que contribueix a millorar-ne la solvència i també la seva qualificació creditícia, incrementant així les seves possibilitats d’accedir a altres fonts de finançament.

Les quatre operacions aprovades a través de la línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats rebran en conjunt finançament públic per valor de 957.750 euros.

Préstecs subordinats

D’altra banda, s’han aprovat dues operacions de finançament que s’acullen a la línia de préstecs subordinats, en les dues modalitats: participatiu coronavirus i subordinat disruptiu. En conjunt, aquestes dues operacions rebran finançament per un import de 1.500.000 euros.

La Línia de préstecs participatius Coronavirus va adreçada a finançar projectes duts a terme per pimes valencianes que s’han vist afectades per la COVID-19 i que busquen liquiditat per recuperar la seua activitat amb normalitat. Mitjançant aquest producte financer, s’ha aprovat una operació per valor de 500.000 euros.

D’altra banda, s’ha aprovat una operació a través de la Línia de préstecs participatius disruptius, que va dirigida a projectes d’inversió desenvolupats per petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana que presenten un elevat potencial de creixement i un important caràcter innovador processos o productes, i que requereixen un impuls financer per al desenvolupament dels seus plans de negoci.

L’operació aprovada a través d’aquest producte financer ha tingut com a beneficiària l’empresa valenciana Tetraneuron, que rebrà un préstec IVF confinançat pel Feder per un import d’un milió d’euros.

Tetraneuron és la primera empresa biotecnològica espanyola accelerada pel Centre Europeu d’Innovació de Johnson&Johnson. Aquesta empresa centra la tasca en la investigació d’una teràpia avançada contra la malaltia de l’Alzheimer. La investigació es desenvolupa en base a una teràpia gènica amb què s’espera poder frenar l’avenç d’aquesta malaltia, que afecta actualment més de cinquanta milions de persones a tot el món.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: