L’IVE realitzarà 210 operacions estadístiques el 2023 per conèixer la realitat geogràfica, econòmica, demogràfica, cultural i social de la Comunitat Valenciana

L’Institut Valencià d’Estadística (IVE), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, farà 210 operacions estadístiques el 2023 per conèixer la realitat geogràfica, econòmica, demogràfica, cultural i social de la Comunitat Valenciana.

L‟IVE ha presentat al Consell Valencià d‟Estadística el Programa anual d‟activitats estadístiques 2023, que prorroga el desenvolupament del Pla Valencià d‟Estadística 2019-2022. També ha informat dels primers treballs sobre l‟avantprojecte per elaborar el Pla Valencià d‟Estadística 2024-2027.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Francecs Colomer, ha destacat que “l’estadística oficial és fonamental per conèixer la realitat social i econòmica”, i ha recordat que “aquest organisme es va crear el 2020, ja que era un compromís inclòs a l’Acord del Botànic per facilitar les millors pràctiques i la racionalització de recursos en l’acció de govern, i garantir la transparència de la gestió pública”.

En aquest sentit, les operacions estadístiques s’articulen mitjançant la col·laboració institucional de l’Administració del Consell, els seus organismes i empreses, per generar les sinergies necessàries orientades a garantir el màxim aprofitament de la informació disponible, evitant duplicitats i afavorint-ne l’accessibilitat i la reutilització per part de la societat.

L’IVE té com a missió principal la gestió del sistema estadístic valencià i la producció d’estadístiques de caràcter social, econòmic i demogràfic de la realitat valenciana. Com a encàrrec principal, l‟IVE coordina i desenvolupa els plans valencians d‟estadística aprovats per les Corts i participats pel conjunt de la societat a través del Consell Valencià d‟Estadística.

Operacions estadístiques per al 2023

El Pla Valencià dEstadística (PVE) es desenvolupa a través de Programes anuals dactivitats, proposades per lInstitut Valencià dEstadística i aprovades pel Consell Valencià dEstadística.

El PVE 2019-2022, que preveu 226 operacions estadístiques, s’ha prorrogat per incloure el Programa anual del 2023, que incorpora 210 d’aquestes operacions a realitzar en alguna de les fases.

D’aquestes 210, un total de 121 operacions estadístiques (57,6 %) es fan en col·laboració amb organismes diferents de l’organisme promotor o responsable de l’estadística, i 202 operacions estadístiques (96,2 %) preveuen difondre resultats.

El nombre d’operacions estadístiques del programa Anual 2023 per àrea temàtica és el següent:

Territori i medi ambient (12), Demografia i població (11), Treball (18), Protecció social i serveis socials (11), Nivell de qualitat i condicions de vida (6), Seguretat i justícia (2), Salut (36 ), Cultura, mitjans de comunicació social, lleure i esport (13), Educació (13), Investigació, desenvolupament i innovació (2), Societat de la informació (3) i Administracions públiques, activitat política i associacions (12).

Així mateix, Agricultura, ramaderia, silvicultura, caça, pesca i aqüicultura (26), Indústria, mineria i energia (11), Construcció i habitatge (4), Serveis (2), Activitat comercial (4), Transport i comunicacions (3) , Hostaleria i turisme (6), Finances (1), Empreses (4), Comptes econòmics (3) i estadístiques no desglossables per sector o tema (7).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: