L’IVAM proposa una passejada per la ciutat per descobrir vincles entre les cultures xinesa i valenciana

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) oferirà de la mà del comunicador Hu Zhao, un passeig per racons valencians que l’evoquen a la Xina natal, des de l’arquitectura, la botànica, la música, els rituals o la gastronomia. L’activitat, que tindrà lloc el proper 7 de maig, forma part del projecte Poliglotia amb l’objectiu d’obrir el museu a diverses llengües i pràctiques culturals presents a la ciutat de València.

El recorregut “Xina-València: on dos mons es troben” començarà a l’Estació del Nord de València a les 11 hores. A la façana d´aquesta estació es descobriran elements arquitectònics i decoratius que vinculen les cultures xinesa i valenciana. Mitjançant aquesta jornada es podrà veure com moltes daquestes relacions van arribar a Europa a través de la Ruta de la Seda.

El passeig continuarà pels voltants del carrer Pelai. Es visitarà un restaurant molt concorregut per la comunitat xinesa a València on es farà una degustació molt especial que tindrà com a protagonistes l’arròs i les taronges.

Una botiga de roba i una altra d’objectes decoratius seran les parades següents. En aquestes es parlarà d’objectes tan representatius en les dues cultures com la impremta, el paper, els ventalls, la ceràmica o la pólvora, que tradicionalment ha tingut en les dues cultures un ús lúdic i festiu. El punt següent del recorregut serà un supermercat, on es parlarà sobre la gastronomia com a eina per obrir espais de diàleg i trobada intercultural.

L’última visita d’aquesta jornada tindrà lloc al carrer Pelai on es tractaran aspectes tan importants a la cultura com la cal·ligrafia i la música. Aquestes disciplines brindaran un tancament artístic a la jornada ja que Hu Zhao escriurà a cada participant el seu nom cal·ligrafiat en xinès. A més, es farà un viatge a la inversa, ja que amb mediació d’una guitarra, un instrument molt relacionat amb la cultura espanyola que s’ha exportat i és molt valorat en xinesa, es taral·lejarà la tornada d’una cançó en xinès.

Hu Zhao va néixer a Hunan (Xina), però viu des de fa més de 20 anys a València. Ha treballat com a professor de Llengua i Cultura Xinesa, té estudis a Patrimoni Cultural, és actor i ha participat en diverses produccions teatrals i televisiva

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: