L’IVAJ promou el Club d’Espectadors Joves al Festival 10 Sentits de València

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), mitjançant el programa Carnet Jove, i el Festival 10 Sentits han llançat la convocatòria per inscriure al ‘Club d’espectadors joves’ per tal d’apropar les arts vives a un públic jove i promoure la fidelitat de noves audiències.

La iniciativa, que es va activar en la passada edició de Festival, anomenada ‘Soñadores’ reunirà el 2021 a joves participants al voltant d’una vintena de propostes culturals de les que gaudiran de manera exclusiva davant i darrere dels escenaris en el context de festival, que enguany té com a lema ‘Fronteres’ i que se celebra de el 3 i el 23 de maig a València.

Les persones joves amb edats compreses entre 14 i 30 anys que vulguin formar part d’aquesta edició tindran un itinerari d’activitats compost l’assistència a espectacles, assajos, ‘workshops’, així com trobades amb diferents artistes i professionals de el sector de les arts vives.

El Festival 10 Sentits celebra a 2021 el seu desè aniversari i aquesta cita amb el teatre, la dansa, la música, el cinema i altres disciplines s’ha consolidat com un referent a Espanya de les arts vives gràcies al seu esperit crític, la seva consciència social i el seu afany per investigar propostes diferents.

El festival aposta per generar nous llenguatges de comunicació des de l’art, per entendre com es diferencien les persones i com s’accepten les diferències. Aquest discurs ha estat determinant al llarg de totes les seves edicions, que s’han desenvolupat en aquests anys en els principals espais de la ciutat de València

Sota el lema ‘Fronteres’ ha elaborat una programació que reflexiona sobre la globalització i els límits que imperen en la societat actual. 10 Sentits no roman a l’marge de la crisi sanitària actual que s’incorpora com a tema d’algunes de les propostes i debats.

Club d’espectadors joves 10 Sentits-IVAJ

El Club d’Espectadors Joves 10 Sentits – IVAJ posarà a disposició de les noves generacions una experiència completa del que significa un esdeveniment cultural d’aquestes característiques, tant des de la perspectiva de l’audiència com des de la part gestora.

Així mateix, oferirà un seguiment complet dels participants durant el seu pas pel Festival on poden assistir a xerrades amb responsables de la direcció artística, dramaturgs i dramaturgues i intèrprets de les peces programades.

L’activitat inclou l’assistència i participació en tallers de diferents disciplines artístiques, assaig en relació a el lema ‘Fronteres’ a partir d’una pel·lícula de l’Cicle de Cinema 10 Sentits, participació activa en el procés de creació d’una de les residències artístiques programades o la crítica per xarxes socials d’un dels espectacles.

Cada grup jove estarà tutoritzat en els seus itineraris i processos de formació que comprèn eines i processos per elaborar una crítica artística i processos de producció i gestió d’esdeveniments

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: