L’IVAJ premia les actuacions que conjuguen “oci i educació en valors” amb els guardons Campament Juvenil i Programes d’Oci Educatiu

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha assenyalat que a la jornada inaugural del Congrés de Joventut. Polítiques PostZ, que se celebra aquesta setmana a València, s’han lliurat els Premis IVAJ Campament Juvenil i Programes d’Oci Educatiu 2022, que reconeixen aquelles actuacions que “conjuguen lleure i educació en valors” i que tracten de visibilitzar i valorar uns treballs fets” per joves per a joves”.

Es tracta d’uns premis que l’IVAJ convoca cada any per reconèixer els projectes d’ambdues àrees adreçats a la infància i la joventut i desenvolupats per les associacions juvenils i entitats prestadores de serveis als joves.

El director general de l’IVAJ ha assenyalat que l’objectiu és destacar aquelles iniciatives que “incorporin valors a l’oci educatiu i als campaments organitzats, i reconèixer els equips humans que els dissenyen i desenvolupen a la Comunitat Valenciana”.

Els campaments juvenils, ha assegurat Jesús Martí, constitueixen una de les activitats de lleure “més significatives dins de l’àmbit de l’educació no formal”, per tant, són, al seu parer, “un marc privilegiat on adquirir aprenentatges socials, transmetre i interioritzar valors i conviure d‟una manera inclusiva amb altres grups de joves, en un ambient divertit i en contacte directe amb la natura”.

Projectes premiats

Els projectes premiats amb 1.000 euros cadascun han estat:

– Associació Grup Scout Impeesa 243 de Burjassot, guardonada amb dos premis: el Premi Puigcampana al millor campament amb una temàtica relacionada amb l’art, la creativitat, la ciència o la cultura i el Premi Guerrer de Moixent per fomentar la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.

– Fundació Asindown: Premi Valltorta per promoure la inclusió social de joves amb menys oportunitats.

– Federació d’Escoltisme Valencià. Secció Altaïr: Premi Penyagolosa per promoure la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.

– Federació d’Escoltisme Valencià. Secció Iter: Premi Alt de les Barraques al millor campament juvenil que treballa per la inclusió social de joves amb menys oportunitats.

Així mateix, s’ha lliurat una menció honorífica a les entitats següents: Juniors Moviment Diocesà Foc Verd; Federació d’Escoltisme Valencià- Agrupament Escolta Orió i Federació d’Escoltisme Valencià-Agrupament Escolta Santa Marta.

Segona jornada del Congrés

L´organització del Congrés de la Joventut. Polítiques PostZ, que s’està celebrant a València entre el 14 i el 16 de novembre al complex La Petxina, s’emmarca en la commemoració de l’Any Europeu de la Joventut.

L’IVAJ ha reunit més de 200 professionals de la joventut de tota la Comunitat Valenciana, joves i responsables polítics per analitzar els reptes a què s’enfronta aquesta generació postmil·lenial i com arribar-hi des de les polítiques públiques.

Durant la segona jornada del congrés s’han analitzat els reptes de la joventut espanyola i els nous models de masculinitat de la mà del politòleg Pablo Simón i la subdirectora de la Fundació FAD Joventut, Anna Sanmartín.

A la seva conferència “Espanya no és país per a joves?” Pablo Simón ha assenyalat que les persones joves “són avui el rostre de la pobresa al nostre país”.

Simón ha explicat que la pobresa infantil i juvenil “és molt més gran que la de les persones més grans de 65 anys”, i ha indicat que les persones joves “continuen en una situació molt complicada per aconseguir llocs de treball estables”.

En la seva intervenció, s’ha referit a les dificultats que suposa per a la gent jove la seva emancipació residencial, cosa que, segons ell, és “un autèntic repte que s’agreuja en situacions de crisi”. Tot això, ha assegurat, incideix en el desenvolupament del seu potencial i converteix les noves generacions “en les més afectades per les crisis”.

Tot i això, el politòleg ha destacat que els temes de joventut “cada vegada tenen més impacte a l’agenda”, i mostra d’això és que Espanya ha millorat en termes de formació, en les dinàmiques del mercat de treball i en el desenvolupament de més polítiques de rendes mínimes, encara que l’habitatge “encara continua sent una assignatura pendent”.

Per la seva banda, Anna Sanmartín ha presentat l’informe Joves davant la caixa de la masculinitat, on apunta que el valor de la igualtat i la consciència sobre la desigualtat de gènere “estan molt estesos entre la joventut. Tot i això, els homes encara es posicionen molt més que les dones en postures properes a l’ètica patriarcal ia les idees de la masculinitat hegemònica tradicional”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: