L’IVAJ participa a la fira virtual d’informació educativa ‘INFORMAeduca’

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) participa en ‘INFORMAeduca’, la fira virtual d’informació educativa, organitzada per set municipis de l’Vinalopó, que tindrà lloc els dies 29 i 30 d’abril.

InformaEDUCA concentrarà tota l’oferta formativa per a joves de l’ESO i Batxillerat a través d’una plataforma que ofereix un “món virtual” en què interactuar amb ‘avatars’ propis.

La iniciativa està organitzada pels departaments de Joventut, a través dels Serveis d’Informació Juvenil, dels ajuntaments d’Elda, Monforte del Cid, Pinós, Novelda, Petrer, Sax i Villena, a través del COMIJ-Coordinadora Serveis Informació Juvenil de l’Alt i Mitjà Vinalopó, amb la col·laboració de l’IVAJ i la Universitat d’Alacant.

Aquesta fira virtual permet a tots els seus participants interactuar a través d’avatars propis desenvolupats per la plataforma tecnològica en un món virtual que representa una fira convencional, on es podrà conèixer tota l’oferta en formació professional i universitària accessible des de les comarques de l’Vinalopó.

InformaEDUCA està destinada a complementar la informació juvenil, tenint com a objectiu principal la concentració i adaptació de l’oferta educativa fent-la accessible a la població juvenil per-que des de casa o el centre educatiu- es pugui visitar.

Aquest esdeveniment permet a la població estudiantil conèixer tots els recursos i opcions educatives i laborals per al següent any acadèmic en funció de les seves preferències de cara a el futur.

Tota la informació en un clic

InformaEDUCA recollirà tota l’oferta educativa, tant pública com privada, d’àmbit local, comarcal i provincial que permeti als joves disposar de tota la gamma que s’ofereix en el seu entorn.

Aquesta primera edició comptarà amb un total de 25 estands de continguts: universitats, centres de formació, IES, cicles formatius, oposicions, cursos, borses de treball, escola d’idiomes o bosses d’ocupació.

Les persones joves podran participar a la fira amb un registre previ i la descàrrega de l’aplicació. Les entitats organitzadores busquen adaptar-se a les noves formes i models de comunicació de les persones joves de tal manera que aquesta iniciativa passa per la creació per a cada participant d’un ‘avatar’, que els permetrà conèixer el món virtual que conforma aquesta fira. D’aquesta manera, qualsevol participant pot visitar els estands, buscar, seleccionar i finalment descarregar allò que li interessi.

A més, es generarà un espai ‘showroom’ amb vuit conferències temàtiques sobre l’accés a la universitat; els graus, estudis i beques a l’estranger; els cicles formatius de grau mitjà i superior, el Sistema de Garantia Juvenil i competències clau, així com convocatòries d’oposicions i borsa de treball i beques.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: