L’IVAJ i Xarxa Joves.net es reuneixen per posar en marxa un laboratori de polítiques municipals de joventut

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i el Consorci per a la xarxa Joves.net de recursos d’informació i participació de joves ‘Xarxa joves.net’ s’han reunit aquest matí en seu de l’IVAJ per posar en marxa un laboratori de polítiques municipals de Joventut.

A la trobada ha assistit el director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí i el president de la Xarxa Joves.net, Sergio Gómez, al costat de Irineo Sanz, secretari i Ximo Cadis, tècnic de Joventut.

El laboratori treballarà en el projecte ‘Corresponsals juvenils, d’intervenció en centres educatius i en espais d’oci’, perquè siguin els i les joves, protagonistes de la informació juvenil i en el projecte de ‘Itineraris d’igualtat’, per tal de introduir la igualtat de gènere, com a valor bàsic de convivència, en el dia a dia dels i les joves.

Actualment, el Consorci Xarxa Joves.net, està integrat per 22 municipis: Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri de l’Crist, Benetússer, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, la Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella.

L’IVAJ destina un total de 37.000 euros a través d’un conveni pioner per al reconeixement d’una experiència de col·laboració intermunicipal continuada i estable de polítiques de joventut, perquè segueixi sent un laboratori d’experimentació i innovació.

Corresponsals juvenils en centres educatius i espais d’oci

El programa pilot s’ha iniciat amb la recopilació d’informació sobre corresponsals juvenils que s’estan desenvolupant en municipis i mancomunitats de la Comunitat Valenciana i l’elaboració d’un informe sobre models i metodologies d’intervenció dels programes de corresponsals juvenils.

Posteriorment s’han identificat actuacions de suport en els programes de corresponsals juvenils (formació, trobades, intercanvis, concursos …) i la realització de propostes per ordenar calendaris i estratègies, així com per definir i coordinar les accions.

Finalment, es procedeix a la incorporació de continguts per a programes de corresponsals juvenils sobre prevenció de conductes addictives i de sensibilització sobre hàbits saludables; promoció de la solidaritat, la convivència i el respecte a la diversitat i promoció de la sostenibilitat i el respecte a l’entorn així com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030.

Itineraris d’igualtat

Per tal d’introduir la igualtat de gènere, com a valor bàsic de convivència, en el dia a dia dels i les joves, el programa enforteix la col·laboració entre el personal tècnic i de dinamització dels departaments de joventut i d’igualtat dels diferents ajuntaments, i entre aquest personal i les persones responsables d’igualtat dels centres docents dels municipis.

Després de valorar els estudis i les dades oportunes així com el disseny d’accions de formació per als i les professionals i les eines per a intervencions continuades i consistents, el procés avança amb la posada en marxa en el curs 2020-21 d’intervencions en centres educatius i en espais d’oci.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: