L’IVAJ i EAPN Comunitat Valenciana aproparan a un miler de joves a projectes socials per prevenir discursos de discriminació i aporofobia

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i l’EAPN Comunitat Valenciana-Xarxa per la Inclusió (EAPN CV) acostaran la realitat de la pobresa i l’exclusió social a més d’un miler de joves d’una vintena de centres educatius de la Comunitat Valenciana , mitjançant accions en què s’abordaran també les possibilitats de voluntariat social d’algunes de les 31 entitats que conformen l’EAPN CV.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és que la joventut adquireixi coneixements i trenqui amb visions estereotipades de la pobresa i de la inclusió social, i prevenir d’aquesta manera discursos de discriminació i aporofobia.

El conveni de col·laboració de el programa ‘A Marxa pels la Inclusió. Transmissió de valors solidaris, de la inclusió, la diversitat i el voluntariat entre joves ‘el 2021 inclou al voltant de 40 activitats entre xerrades telemàtiques i / o presencials, així com visites guiades a recursos d’entitats d’inclusió social, on professionals de sector de el social i testimonis en primera persona tractaran de trencar amb visions estereotipades sobre la realitat de la pobresa i l’exclusió.

També s’identificaran algunes accions de voluntariat possibles en el marc de la lluita contra la pobresa i per la inclusió social.

El director de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha valorat aquest programa “que permet apropar el coneixement sobre la realitat de la pobresa de la mà d’entitats que treballen diàriament per la inclusió”.

Martí ha recordat que “aquesta iniciativa forma part de M’importa amb l’educació en valors solidaris que fan front a la aporofobia i la discriminació. És un treball conjunt des de les polítiques de joventut que afavoreix una societat més inclusiva, conscient i desperta”.

En Marxa pels la inclusió. Transmissió de valors solidaris de la inclusió, la diversitat i el voluntariat social entre joves

Durant els mesos de novembre i desembre al voltant d’un miler de joves es formaran i aproparan a la realitat de la pobresa i l’exclusió social a la Comunitat Valenciana des de la perspectiva de les persones que han tingut experiència en pobresa i de les entitats d’inclusió social que treballen amb elles.

La finalitat és conèixer aquesta problemàtica social a la Comunitat Valenciana i trencar amb visions estereotipades sobre el treball de les entitats socials i la imatge de les persones i col·lectius que pateixen la pobresa i / o exclusió social. L’objectiu últim és prevenir discursos de discriminació i aporofobia entre la joventut de la Comunitat Valenciana.

Està confirmada la participació en el programa d’alumnat dels centres educatius IES Violant de Casalduch (Benicàssim); IES Penyagolosa (Castelló), IES Ximen d’Urrea (l’Alcora); IES Vilafranca (Vilafranca); IES Serra d’Espadà (Onda); IES Jaume I (Borriana); IES Francesc Ribalta (Castelló); IES Jordi de Sant Jordi (València); IES Ramon Muntaner (Xirivella); IES Carles Salvador (Aldaia); CIPFP Faitanar (Quart de Poblet); IES Districte Marítim (València); IES Sucro (Albalat de la Ribera); CIPFP Misericòrdia (València) i IES Josep Segrelles (Albaida).

A la primera part, l’EAPN CV-Xarxa per la Inclusió impartirà tallers en modalitat presencial i / o telemàtica on s’explicarà l’estat de pobresa a Espanya ia la Comunitat Valenciana, a través del seguiment de l’indicador Arope que inclou un concepte multidimensional per definir la pobresa i / o exclusió social. Així mateix, s’analitzarà la realitat descrivint aspectes que trenquen amb la discriminació i aporofobia.

La segona part de el projecte consisteix a conèixer l’acció social d’alguna de les 31 entitats que conformen actualment la EAPN CV. Aquesta part de el projecte programarà tallers telemàtics amb entitats que conformen la Xarxa per la Inclusió o visites guiades a recursos d’aquestes entitats que puguin visitar-se de forma presencial.

En aquests tallers, professionals, personal voluntari i / o persones usuàries explicaran quin és l’àmbit d’actuació de l’entitat trencant amb visions estereotipades de la feina d’inclusió social i traslladant la realitat diversa de les persones en situació de major vulnerabilitat.

Es programaran al voltant de 40 activitats en el marc d’aquest conveni, en què podran participar també el personal de la Xarxa Jove de la Comunitat Valenciana.

El conveni ‘En Marxa per la Inclusió. Transmissió de valors solidaris, de la inclusió, la diversitat i el voluntariat entre joves ‘es desenvolupa en el marc de la campanya’ M’importa. Educar en valors ‘de l’IVAJ, i es fonamenta en la línia de sensibilització de l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d’Odi 2019-2024.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: