Més notícies

L’IVAJ destina 30.000 euros a la Universitat de València per analitzar la realitat actual de la joventut

El director general de lInstitut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha presentat la nova Càtedra de Joventut que la Universitat de València (UV) ha creat per investigar la realitat actual de les persones joves. La posada en marxa d‟aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al‟aportació de 30.000 euros de l‟IVAJ.

La presentació, que ha tingut lloc al rectorat de la UV, ha comptat amb la presència de la vicerectora d’Innovació i Transferència de la UV, Rosa Maria Donat, i la directora de la Càtedra, Paz Viguer. A l’acte, Martí ha explicat que l’objectiu d’aquesta col·laboració és “desenvolupar coneixement, investigar i innovar en temes relacionats amb les polítiques de joventut”.

El director general de l’IVAJ ha reivindicat l’aposta de la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualad i Polítiques Inclusives per “visibilitzar l’agenda jove en una societat caracteritzada per l’adultcentrisme” i ha posat en valor la “implicació de la gent jove en causes universals com la lluita contra el canvi climàtic i la insostenibilitat del model productiu actual”.

Així mateix, Martí ha assenyalat la importància d’aquesta càtedra per innovar en polítiques que ajudin a pal·liar “la difícil situació de salut mental entre les persones més joves” les causes del qual entronquen amb la “dificultat per construir un projecte vital amb un mínim de certeses”.

Amb la Càtedra de Joventut es desenvoluparan activitats formatives, culturals, de recerca i dextensió universitària orientades cap al coneixement i la difusió permanent de la realitat de les persones joves i de les polítiques de joventut de la Comunitat Valenciana.

Activitats

Entre les iniciatives destaquen cursos i activitats de formació, jornades, investigacions i conferències en matèria de joventut i el desenvolupament de línies de recerca conjunta entre la Universitat de València i lObservatori Valencià de la Joventut.

També es posaran en marxa projectes de promoció de trobades nacionals i internacionals i de trobades tècniques i científiques; lexecució de treballs de recerca, de transferència de resultats i tesis doctorals i la potenciació de publicacions sobre temes de joventut.

El director general de l’IVAJ ha explicat que la creació d’aquesta càtedra “permetrà conèixer més profundament” la situació de la joventut a la Comunitat Valenciana, de manera que es “garanteixi el desenvolupament d’unes polítiques en relació amb les necessitats de les persones joves” .

A més, “es compleix una de les principals reivindicacions del col·lectiu de professionals de la joventut que reclama una formació de qualitat per dur a terme, de manera millor, les funcions que els corresponen”, ha asseverat.

Investigació i premis

Durant l‟acte de presentació, s‟ha premiat el millor Treball de Fi de Grau i la millor tesi doctoral sobre joventut en el marc d‟aquesta Càtedra.

En el cas de la tesi doctoral, el procés de recerca s’ha centrat en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i el rendiment acadèmic dels estudiants d’educació secundària, així com els factors que propicien l’ús de les TIC a l’aula per part dels docents. Els resultats obtinguts permeten fer recomanacions en matèria de política educativa.

Pel que fa al treball de fi de grau, s’ha centrat en els processos participatius de les persones joves a zones en risc de despoblació. La finalitat d’aquest estudi és conèixer les seves necessitats i preferències per potenciar el retorn i el manteniment de la població jove al món rural, fent-los partícips i conscients del procés de millora dels seus municipis.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint