L’Ivace impulsa amb 56,2 milions d’euros la tasca investigadora dels centres tecnològics i la transferència a les pimes

El total d’ajuts de la unitat d’innovació de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) als centres tecnològics de la Comunitat Valenciana és de 56,2 milions d’euros el 2022, amb l’objectiu que aquestes ajudes serveixin per impulsar la investigació i el desenvolupament experimental als 11 centres i la seva transferència a les pimes.

“Estem parlant d’un 12% més de pressupost respecte a l’exercici del 2021 amb què volem que arribi el major coneixement tecnològic possible a les empreses perquè creixin en innovació i competitivitat”, ha assenyalat el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent.

Per al responsable d’Economia, els centres tecnològics “són imprescindibles per dinamitzar la R+D+i empresarial i per tant un dels eixos estratègics en el canvi del model productiu de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, Climent ha mostrat el “total suport” de la Conselleria i de l’Ivace a aquests centres de recerca “claus perquè les empreses guanyin en valor afegit i això es tradueixi en benestar i qualitat de vida”.

Convocatòria oberta

El Diari Oficial de la Generalitat Valeciana ha publicat la convocatòria dajuts als centres tecnològics per impulsar projectes de R+D en col·laboració amb empreses.

La convocatòria, oberta fins al proper 31 de maig, compta amb un pressupost de prop de 21 milions d’euros (20,8) cofinançat amb fons Feder per subvencionar les despeses de personal propi de caràcter tècnic i científic, les despeses en serveis externs, en actius materials, així com les despeses generals de funcionament.

Ivace innovació dóna suport fins al 100% d’aquests costos i l’ajuda màxima arriba fins als 250.000 euros per projecte en què participi un sol centre tecnològics i no superarà els 200.000 euros per centre participant en el cas de projectes d’R+D en col·laboració entre centres .

En el cas de projectes que incloguin el desenvolupament de pilots demostratius daplicació de noves solucions tecnològiques, lajuda màxima que es podrà concedir per centre tecnològic no superarà els 400.000 euros, amb un màxim de 800.000 euros en total per projecte, independentment del nombre de centres que desenvolupin el mateix.

Doble via de finançament

Els ajuts que l’Ivace destina als centres tecnològics procedeixen de dues línies de finançament. Una composta per fons propis de la Generalitat amb què es finança la investigació si la qual no seria possible avançar en noves tecnologies, materials, productes i serveis, que es resoldrà el mes que ve.

Una segona línia cofinançada amb fons europeus (convocada) amb què recolza la investigació més madura, desenvolupada en col·laboració amb empreses per obtenir resultats que puguin ser ja transferits a les empreses.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: