L’Ivace i Redit organitzen una missió tecnològica a Hèlsinki per conèixer el sistema d’innovació finlandès i col·laboracions futures

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) i la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit) han fet aquesta setmana una missió tecnològica a Finlàndia.

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que “aquesta missió té com a objectiu actualitzar la informació que Redit disposa sobre el sistema finlandès d’innovació per estudiar possibilitats de col·laboració i adoptar millores per a l’ecosistema d’innovació de la Comunitat Valenciana”.

“Volem convidar representants d´un dels principals centres de recerca d´Europa perquè visitin la Comunitat i la Xarxa d´instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana, una xarxa d´avantguarda reconeguda a nivell nacional i internacional”, ha indicat.

Aquesta missió tecnològica està finançada per la unitat d’innovació de l’Ivace dins dels ajuts a Redit per impulsar la internacionalització i la cooperació de les empreses de la Comunitat i compta amb l’organització de l’agenda de treball en destinació a través de l’antena d’Ivace Internacional a Països Nòrdics.

Hi han participat representants de l’Institut tecnològic Metalmecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME), del centre de recerca de Producte Infantil i Oci (AIJU), de l’Institut tecnològic del Plàstic (AIMPLAS), de l’Institut tecnològic d’Alimentació (AINIA) ) i del Centre de Recerca i Innovació del Tèxtil i Cosmètica (AITEX).

També hi han estat presents representants de l’Institut de Biomecànica (IBV), el Centre tecnològic del Calçat (INESCOP), el d’Energia (ITE) i de l’Embalatge, Transport i Logística (ITENE), així com de la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit) i del propi Ivace.

Entre les entitats contactades en aquesta missió hi ha el VTT, Technical Research Center of Finland, un dels centres de recerca més importants d’Europa. Durant la reunió mantinguda, n’han revisat l’estructura organitzacional, operativa i relacional i han dut a terme reunions temàtiques sobre energia, sectors plàstic i tèxtil, salut i biotecnologia, entre d’altres.

També s’han mantingut reunions amb representants de l’organització pública Business Finland, entitat que gestiona els fons per a la innovació tant d’organismes de recerca com d’empreses, i de la Universitat d’Hèlsinki, on Redit i Ivace han pogut conèixer de primera mà com gestionen la seva incubadora d’empreses i la transferència tecnològica més innovadora.

Així mateix, s’han reunit amb l’Oficina Comercial d’Espanya a Hèlsinki, on els ha rebut l’ambaixador amb qui han intercanviat impressions sobre l’organització del país des del punt de vista tecnològic i innovador.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: