L’Ivace i Fepeval assessoren 15 municipis industrials per crear entitats de gestió i modernització a les àrees empresarials

L’Ivace i la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, (Fepeval), han assessorat un total de 15 municipis de la Comunitat Valenciana per a la constitució d’Entitats de Gestió i Modernització (EGM), a les seves àrees industrials, que permetin millorar la competitivitat empresarial i afavorir la creació de llocs de treball.

Així, durant el 2021 s’han celebrat jornades informatives, que han recuperat el seu caràcter presencial a Xest, Benissa, Dénia, Almoradí, Benifaió, Pego, Loriguilla, Alcalà de Xivert, Novelda, Mutxamel, Almassora, Cocentaina, Albal, Vinaròs i Almenara.

Aquestes jornades s’emmarquen en el conveni de col·laboració subscrit entre Ivace i Fepeval per desenvolupar actuacions sobre els parcs empresarials per tal de donar a conèixer la Llei d’Àrees Industrials del Consell i que el 2021 ha comptat amb una inversió de 50.000 euros, un increment del 40% respecte a l’acord del 2020.

En concret s’han dut a terme accions com aquestes trobades d’assessorament per a la constitució d’EGM, així com informar sobre les Comunitats Energètiques Locals, (CEL), i l’organització i la celebració d’un Curs Superior de Direcció de Parcs Empresarials en col·laboració amb la Universitat d’Alacant.

Totes les jornades han comptat amb la col·laboració dels ajuntaments, l’entitat de gestió de les àrees industrials (si n’hi ha), les persones propietàries de les parcel·les industrials de la zona i dels empresaris dels polígons industrials.

Així mateix, hi han participat la Xarxa d’Agències de Desenvolupament Local ADL Marina Alta, Creama, i l’Observatori per al Seguiment i la Dinamització del Mercat de Treball (Obsedi Maestrat Litoral).

També s’han detallat les ajudes per a la millora i modernització de polígons posades en marxa per l’Ivace.

Programa Superior de Direcció de Parcs

Una altra de les accions contemplades en el conveni ha estat l’organització i el desenvolupament del primer Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials d’Espanya que ha estat impartit per la Universitat d’Alacant i en el qual s’han format persones professionals per a la gestió i la direcció de àrees industrials a la Comunitat Valenciana.

La primera edició d’aquest Programa Superior, pioner a Espanya i finançat per l’Ivace, ha complert tots els seus objectius, contribuint a la professionalització de la gestió i la direcció de les àrees empresarials, impartint coneixements pràctics i dotant de les eines necessàries per optimitzar la tasca que desenvolupen els gestors.

Llei d’Àrees

La creació de les Entitats de Gestió i Modernització és una iniciativa contemplada a la Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat en el desenvolupament de la qual l’Ivace ha participat molt activament.

Aquesta normativa, pionera a Espanya, recull la possibilitat de constituir Entitats de Gestió i Modernització de forma voluntària a les diferents àrees industrials dels nostres municipis. Són agrupacions sense ànim de lucre, de base privada, però amb finalitat pública per les funcions públiques municipals que els poden ser encomanades.

EGM constituïdes

Actualment, la Comunitat Valenciana compta amb sis EGM aprovades definitivament i operatives: EGM València Parc Tecnològic a Paterna, EGM Joan Carles I a Almussafes, EGM Polígon Industrial Nord a Almussafes, EGM Sud 13 (Entre Ríos) a Onda, EGM Cotes Baixes a Alcoi i EGM La Granadina a Sant Isidre. De la mateixa manera, se segueix treballant en el procés de constitució de 13 EGM més.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: