L’IVACE ajuda 53 empreses tèxtils a planificar estratègies a mitjà i llarg termini per guanyar en competitivitat i resiliència

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, el president de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), Pepe Serna, i el director de l’Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX), Vicente Blanes, han presentant les primeres conclusions de la implantació del Mecanisme d’Anàlisi Sectorial de Desenvolupament Empresarial (MASDE) a 53 empreses del sector tèxtil de la Comunitat Valenciana.

Després dels primers nou mesos d’implantació, el mecanisme MASDE revela, entre altres coses, que les empreses del sector tèxtil es mostren fortes en matèria de mercats quant a vendes, clients, canals de distribució, competència i, també, en anàlisis financeres , mentre que hi ha certes debilitats en estratègies de digitalització, capital humà i model de negoci.

L’objecte de l’eina de diagnòstic MASDE desenvolupada per l’IVACE en col·laboració amb els principals actors representatius del sector (AITEX i ATEVAL) és millorar la viabilitat i resiliència de les empreses de caràcter industrial de manera sostenible.

“Els riscos i les incerteses a què s’enfronta la nostra economia –ha assenyalat la directora general de l’Ivace– obliga les empreses a ser flexibles a l’hora d’haver de fer canvis en la seva activitat. I comptar amb dades fiables com les que ofereix MASDE i democratitzar la informació disponible és a la base de poder fer previsions encertades sobre possibles escenaris”.

Des d’ATEVAL, el seu president Pepe Serna, ha destacat la seva satisfacció per “l’interès que ha despertat l’eina MASDE entre les empreses associades” i ha recordat que “davant dels reptes que ens planteja el futur, necessitem ser molt competitius, i per això primer pas és conèixer la nostra situació personal i del sector per poder treballar de manera estratègica i prendre decisions de forma àgil en el futur”.

Nou mesos de feina

En aquests nou mesos de treball, les 53 empreses del sector tèxtil adherides a aquest projecte pilot han estat assessorades en planificació estratègica, utilitzant eines molt elaborades per experts en l’anàlisi intel·ligent de les diferents variables essencials de l’empresa (model de negoci, digitalització, gestió del talent, finances, producció, sostenibilitat i innovació entre d’altres).

En paral·lel i en estreta col·laboració amb ATEVAL I AITEX han detallat possibles escenaris futurs perquè l’empresa pugui anticipar la seva estratègia.

D’aquesta fase de reflexió, les empreses reben un informe detallat de la situació actual avalat per l’IVACE, per un informe tècnic d’ATEVAL i un altre d’AITEX que inclou informació sobre el sector en general i dades més concretes sobre l’empresa participant.

Per a Júlia Company, les dades estadístiques que proporciona MASDE “són una gran utilitat per poder dissenyar programes d’ajuda i incentius per a les empreses més adaptades a les necessitats reals del sector i la seva estratègia”.

MASDE en altres sectors

El Mecanisme d’Anàlisi Sectorial de Desenvolupament Empresarial (MASDE), pioner a nivell internacional i recentment premiat per la Comissió Europea com la segona millor pràctica de les Agències de Desenvolupament Europees, ha començat el seu camí com a projecte pilot al sector tèxtil de la Comunitat Valenciana però està previst fer-ho extensible a altres sectors els propers mesos.

Es tracta d’un procés viu de millora contínua, amb l’aplicació s’implementaran noves eines, mòduls i tallers que donin suport a la planificació estratègica d’empreses i sectors de la Comunitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: