L’interior es beneficia especialment que la Diputació de Castelló mantingui tota la província com a territori cardioprotegit

La Diputació de Castelló manté la província com a territori cardioprotegit amb un servei de desfibril·ladors que pren especial rellevància en les zones menys poblades i més allunyades dels nuclis urbans a l’interior. I és que el Govern Provincial es fa càrrec del manteniment dels més de 200 dispositius i la formació necessària per a manejar-los després d’aquesta innovadora iniciativa que el va portar a fer de la província una de les primeres d’Espanya a comptar amb aquesta assistència.

La diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que «aquest ambiciós programa de prevenció de risc cardiovascular arriba a tots els racons de la província amb especial atenció en aquells pobles amb menys recursos sanitaris per la seva grandària i per la seva distància amb els grans centres hospitalaris «.

El servei que presta la Diputació amb la distribució d’aquests dispositius «en qualsevol nucli poblacional, independentment de la seva mida, es disposa de les eines necessàries per combatre la mort sobtada i augmentar l’índex de supervivència en cas d’aturada cardíaca».

Cal tenir en compte que per a la distribució dels desfibril·ladors, la Diputació de Castelló ha tingut en compte l’anàlisi dels serveis disponibles dels municipis sol·licitants, així com el nombre de nuclis urbans i la població que comprenen. Així les coses, el Govern Provincial manté en cada municipi un mínim d’un desfibril·lador, com és el cas dels municipis més petits, fins als set dispositius DESA amb què compta la ciutat de Castelló.

Dispositius fàcils de manejar

Cal assenyalar que l’equipament que manté la Diputació de Castelló a través d’aquesta iniciativa està destinat al restabliment d’un ritme cardíac elèctrica i mecànicament efectiu davant de casos de fibril·lació ventricular o de taquicàrdia ventricular en absència de pulsocuenta, amb 300 números de descàrregues i 13 hores d’autonomia per desfibril·lador i un període de garantia de 15 anys.

A més, perquè l’ús del dispositiu DESA sigui el més senzill possible, aquest guia a l’operador que fa a la freqüència de les comprensions i compta amb un dispositiu que estableix l’adequada profunditat de les comprensions a practicar.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: