Més notícies

L’Institut Valencià de Finances obté beneficis per setè any consecutiu i tanca el 2022 amb un resultat positiu de 8,2 milions

L’Institut Valencià de Finances (IVF) ha formulat els comptes anuals corresponents a l’any 2022, dels quals es desprèn que aquest organisme ha obtingut beneficis per setè any consecutiu després de tancar l’exercici 2022 amb un resultat positiu de 8,2 milions d’euros.

L’Institut ha tancat l’exercici 2022 amb una xifra de negoci de 7,4 milions d’euros, fet que confirma un increment del 33,6% en comparació del tancament de l’exercici anterior.

Aquests ingressos deriven per una part dels interessos generats pels préstecs concedits a través de les diferents línies de finançament, que han experimentat un increment del 26%, i per una altra dels ingressos obtinguts per prestacions de serveis a tercers, com són les línies de caràcter social o el fons Fininval, que han suposat ingressos per valor d’1,4 milions d’euros, fet que suposa un increment del 83% respecte a les xifres del 2021.

Quant a les despeses dexplotació, sobserva un notable creixement de les despeses de personal i altres despeses dexplotació, en paral·lel a lincrement experimentat pels ingressos. En concret, les despeses de personal van augmentar un 23%, volum perfectament assumible per l’IVF, i necessari per atendre la gestió de l’elevat nombre de sol·licituds rebudes.

El conseller d´Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat que aquest resultat de l´exercici “és conseqüència de l´elevat volum d´activitat d´aquesta institució, que manté una tendència creixent, donant resposta a les necessitats de finançament que detectem entre autònoms i pimes valencianes ”.

Per al director general de l’IVF, Manuel Illueca, “l’Institut és ara com ara un organisme solvent, que ha aconseguit consolidar-se com a instrument de finançament al servei de les empreses, tant en situacions de creixement econòmic com en situacions de crisi”.

Més de 300 milions en instruments financers

Durant el 2022 l’Institut Valencià de Finances i les entitats associades han gestionat o participat en diferents vehicles financers, gràcies als quals s’ha concedit finançament per un import total de 300,4 milions d’euros, beneficiant 1.288 autònoms i empreses valencianes.

En concret, a través de les línies bonificades s’han realitzat el 2022 un total de 420 operacions de finançament per un total total de 90,1 milions. A aquestes xifres cal sumar-hi les 102 operacions de finançament realitzades a través de les línies de caràcter socials que gestiona l’IVF, a través de les quals s’han concedit 78,9 milions d’euros el 2022.

D’altra banda, en l’àmbit del capital risc l’IVF ha participat el 2022 tres noves operacions de finançament per un import conjunt de 10,9 milions d’euros, i ha concedit, a través de diferents instruments cofinançats per recursos europeus, 30,3 més milions d’euros, que han beneficiat 54 companyies valencianes, en molts casos startups de recent creació.

Finalment, cal sumar el volum d’activitat generat a Afí-SGR, que durant el 2022 ha atorgat avals per valor de 90,8 milions d’euros a més de 700 empreses finançades per la banca privada.

Finalment, cal sumar el volum d’activitat generat a Afí-SGR, que durant el 2022 ha atorgat avals per valor de 90,8 milions d’euros a més de 700 empreses finançades per la banca privada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint