L’Institut Valencià de Finances finançarà a cost 0 les empreses i les persones autònomes afectades per l’increment de l’energia i la inflació

L’Institut Valencià de Finances (IVF) finançarà a interès o els instruments financers posats a disposició de les empreses i persones autònomes afectades per l’increment dels preus de l’energia i per la Invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

A través del Pla Reactiva, dotat amb un total de 944 milions dʻeuros, lʻIVF ha dissenyat dues línies de finançament per un import total de 150 milions dʻeuros que tenen com a objecte garantir la liquiditat necessària a les empreses més afectades per la crisi energètica i lluitar contra la inflació.

“L’IVF, com a principal instrument de la política financera del Consell, assumeix novament un paper fonamental en la posada en marxa i execució d’aquest pla”, ha apuntat el seu director, Manuel Illueca, que ha posat en valor la tasca que l’entitat desenvolupa diàriament “per estar en contacte directe i permanent amb el teixit productiu valencià, cosa que ens permet detectar les necessitats més urgents d’autònoms i empreses valencianes”.

Així, Illueca ha reiterat que l’IVF “s’ha convertit ja en l’interlocutor perfecte amb el Govern i en l’instrument més útil per donar una resposta ràpida i eficaç davant de qualsevol conjuntura macroeconòmica o excepcional, com ha succeït amb el sector de les estacions de servei, per als que hem dissenyat en temps rècord una línia centrada en les necessitats”.

150 milions en dos instruments financers

Les dues línies d’actuació del Pla Reactiva de resposta davant de l’emergència energètica i la lluita contra la inflació que gestiona l’Institut Valencià de Finances tenen una dotació total de 150 milions d’euros “per cobrir especialment les necessitats de capital circulant, de manera que es dóna resposta a les necessitats més urgents detectades entre les empreses valencianes, l’activitat de les quals s’està veient afectada per l’actual conjuntura macroeconòmica”, ha destacat el director general de l’IVF, Manuel Illueca.

D’una banda, mobilitzarà fins a 100 milions d’euros, sense interessos ni costos financers, per sostenir el capital circulant d’empreses i sectors la xifra de negoci dels quals estigui afectada pel conflicte bèl·lic i, de forma general, per la pujada dels preus de energia.

A aquesta línia també es podran sumar aquells sectors que hagin vist incrementats els seus costos de producció per l’encariment de les fonts energètiques i els que hagin patit una disminució de la demanda dels seus productes, bé per la pèrdua de poder adquisitiu dels clients o pel impacte de la guerra als seus mercats d’exportació.

A diferència d’altres línies de finançament gestionades per l’IVF, en aquest cas, l’entitat pública empresarial dependent de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic subvencionarà íntegrament els costos de finançament de préstecs concedits per la banca comercial amb aval d’AFIN-SGR.

Amb aquesta finalitat, l’IVF disposarà d’una línia pressupostària de 20 milions d’euros, amb la qual augmentarà els recursos propis de la SGR de la Comunitat Valenciana i reduirà fins a un 0% el cost del finançament atorgat per la banca privada fins a un màxim 100 milions d’euros.

A més, l’IVF destinarà 50 milions d’euros més a la posada en marxa de la Línia bonificada IVF-Afí Circulante Gasolineras, dissenyada específicament per a aquest sector “que ha d’assumir per avançat la rebaixa de 20 cèntims aprovada pel Govern per compensar tota la ciutadania l’alça als preus dels carburants”.

L’objectiu de l’Institut Valencià de Finances és aportar liquiditat a curt termini per finançar les necessitats de circulant i completar el finançament aportat pel Ministeri d’Hisenda.

Aquesta línia comptarà amb el suport d’Afín-SGR, que avalarà les operacions, evitant així que les estacions de servei hagin d’aportar un altre tipus de garanties.

Igual que a la línia anterior, el cost del finançament per a clients se situarà en el 0%, assumint l’IVF els costos del finançament, a través del Fons Promocional dotat pel mateix Institut amb càrrec al benefici de l’exercici 2021.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: