L’Institut Valencià de Finances concedeix 2,5 milions a dues empreses innovadores al camp de l’alimentació i la gestió de residus

L’Institut Valencià de Finances (IVF) ha aprovat cinc noves operacions de finançament per import de 3,3 milions d’euros a través dels diferents instruments financers constituïts amb recursos del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional – Feder 2014-2020.

L’experiència obtinguda des de la posada en marxa d’aquests instruments financers, en què l’IVF actua com a gestor i impulsor de les operacions de finançament, ha estat caficada pel director de l’Institut, Manuel Illueca com a “molt positiva”. De fet, tal com ha confirmat, “durant el 2021, es van concedir un total de 26,2 milions d’euros de finançament, que han beneficiat 91 petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana, generalment en fase de creixement i expansió, amb cosa que hem contribuït a consolidar-se al mercat ia ampliar els seus equipaments i equips”.

En concret, a la darrera reunió de la Comissió de Gestió dels instruments financers Feder, celebrada aquesta mateixa setmana, l’IVF ha aprovat cinc préstecs, dels quals els més rellevants han obtingut un finançament de 2 milions, en el cas de l’empresa Green Waste Energy SL, i 500.000 euros en el cas de l’empresa Feedect Entogroup SL, amb l’objectiu de desenvolupar projectes d’inversió amb un alt component innovador en el camp de l’alimentació i la gestió i aprofitament de residus.

Green Waste Energy SL és una empresa alacantina amb seu a Elx que ha desenvolupat una tecnologia pròpia per reciclar residus industrials i obtenir-ne energia neta, biocombustibles (GreenOil) i altres productes d’alt valor afegit, a través d’un procés de gasificació , contribuint així a l’optimització de residus en línia amb l’economia circular i els objectius fixats a l’Horitzó 2020-2030.

El préstec concedit a aquesta empresa, a través de la línia de préstecs subordinats, puja a 2 milions d’euros, a un termini de 10 anys i amb 2 de carència, que els permetrà dur a terme un projecte empresarial per valor de més de 14 anys. milions.

“Tenint en compte l’import total del projecte, cada euro de finançament atorgat per l’IVF ha permès a l’empresa obtenir set euros de cofinançament addicional, fet que permetrà el creixement i desenvolupament de l’activitat de les seves plantes durant els primers anys i assolir en 2023 uns ingressos estimats superiors a 22 milions d’euros”, ha apuntat Illueca.

Per la seva banda, Feedect Entogroup SL, és una empresa amb seu a Benaguacil que centra la seva activitat en la cria i el processament d’insectes per a l’obtenció d’ingredients nutricionals d’alt valor aptes per al seu ús en alimentació animal i humana, amb l’objectiu d’obtenir font d’aliment alternatiu sostenible i rendible.

El projecte d’inversió puja a 1,5 milions d’euros, l’IVF aportarà finançament per valor de 500.000 euros, en una operació a 10 anys i amb 3 de carència. “L’objectiu del projecte és finançar noves inversions en actius fixos (maquinària i instal·lacions) així com l’atenció d’altres despeses corrents, de manera que contribuirem que l’empresa presenti un producte competitiu amb què la companyia podrà reforçar la seva posició al mercat de l’alimentació humana”, ha assegurat el director de l’IVF.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: