L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘Invisibles’, de Maracaibo Teatro

L’Institut Valencià de Cultura presenta l’espectacle ‘Invisibles’, de la companyia valenciana Maracaibo Teatro, que es podrà veure del 26 al 29 de maig al Teatre Rialto, dins de la temporada d’exhibició de companyies valencianes.

‘Invisibles’ és un espectacle de música, teatre i dansa per a visibilitzar les dones invisibles, perquè el que no es veu, no existeix. Les dones representen la meitat de la humanitat i, no obstant això, no estan reflectides en la història, en els llocs de poder. La història la conten sempre els vencedors i les dones han sigut les vençudes en totes les guerres.

“En aquest espectacle donem veu a l’altra meitat, les que van aconseguir obrir-se camí a pesar de les traves i les que no ho van aconseguir, les més desvalorades per un món androcèntric. Un homenatge a les nostres mares i àvies, les històries de les quals mai apareixeran en els llibres. També volem visibilitzar les persones que el món no vol veure perquè incomoden: persones refugiades, migrants…”.

La fusió de diferents disciplines escèniques porta la companyia a un nou llenguatge teatral que qüestiona i mobilitza per a acostar aquesta realitat al públic.

Música en directe amb versions de cançons de diferents èpoques “que van emocionar i van donar ales a les nostres mares i d’altres que ens motiven ara a nosaltres, dansa teatral i textos que ens ajuden a mirar de manera diferent, perquè l’apatia és la tragèdia més gran que pot assotar el món”.

L’espectacle compta amb dramatúrgia i direcció de Cristina Maciá i direcció musical de Silvia Ibarra. Està interpretada per Cristina Maciá, Vanesa Yago i Juan Carlos García. Va ser estrenada al Gran Teatre d’Elx el 12 de novembre de 2021.

Maracaibo Teatro treballa, des que es va crear en 1996, en la producció i l’exhibició d’espectacles de teatre de sala i de carrer, tant per a adults com per a públic familiar.

Des d’una línia experimental, han jugat amb la fusió de diferents arts escèniques i en els seus espectacles han desenvolupat un estil propi, combinant tècniques d’animació, dansa, teatre, música, titelles, grans estructures i escultures mòbils i efectes visuals de foc i pirotècnia, creant muntatges de mitjà i gran format a través d’un llenguatge visual, poètic i festiu en el qual el fet teatral és protagonista. Fidels a aquesta idea, han recreat també textos propis o d’altres autors clàssics i contemporanis.

Al llarg d’aquests anys i des que es va fundar, Maracaibo Teatro ha realitzat més de mil representacions gestionades per entitats públiques i/o privades i han sigut milers els espectadors que dins i fora del país han pogut gaudir dels seus espectacles en espais com ara cases de cultura, teatres, centres juvenils, centres socials i cívics, instituts, universitats, col·legis, sales d’oci i places públiques, participant en nombrosos festivals, circuits i xarxes teatrals, desfilades, cavalcades, cercaviles, fires, festes patronals, celebracions de moros i cristians, fogueres, falles, mercats medievals i altres festejos populars, gales de presentació, inauguracions d’esdeveniments i espais culturals, campanyes escolars i d’animació a la lectura, i fires del llibre, entre altres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: