L’Institut Valencià de Cultura presenta el VI Torneig de Dramatúrgia

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat hui la sisena edició del Torneig de Dramatúrgia, una emocionant i addictiva activitat que impulsa en tot el territori valencià, en la qual huit dramaturgues i dramaturgs, dos de Castelló, dos d’Alacant i quatre de València, s’enfrontaran per parelles presentant textos d’uns 30 minuts, llegits per dos actors o actrius professionals en un ring de boxa.

Aquest projecte va nàixer dins del prestigiós Festival Temporada Alta de Girona fa 11 anys de la mà del dramaturg Jordi Casanovas, i en 2016 i 2017 el va organitzar a València CREADOR.ES, abans que agafara el relleu l’IVC.

El director general de l’IVC, Abel Guarinos, ha sigut l’encarregat de donar a conéixer el nom del ‘mestre de cerimònies’, Xavi Castillo, que presentarà cadascuna de les jornades. L’actor ha presentat un a un els autors que participen en aquesta edició i el sobrenom que, com en un torneig de boxa, utilitzaran en els combats.

Ells són: Albert Bellés, ‘el Fènix de la Plana’; Paz Palau, ‘l’Oliveta d’Almadrava’; Antonio Cremades, ‘el Tirilla del Valle de las Uvas’; Claudia Serra, ‘la Tintorera de la Marjal’; Amparo Vayá, ‘la Pelaïlla de Morvedre’; Jessica Martínez, ‘la Jessi’; Manu Valls, ‘l’Huracà de Godella’, i Emili Chaqués, ‘el Moreno d’Al-Àndalus’.

Els autors no coneixeran els actors que representaran el seu text fins dues hores abans de la representació. El públic és el que votarà l’obra guanyadora en cadascuna de les fases: quarts de final, semifinals i final, que se celebraran a les tres capitals de província; totes, amb entrada gratuïta.

El primer combat de quarts de final serà el 30 de maig al Teatre Arniches d’Alacant, el segon serà l’1 de juny al Teatre Principal de Castelló i el tercer i quart, al Teatre Rialto de València els dies 6 i 8 de juny. Els guanyadors de cada combat s’enfrontaran en les semifinals, que seran al Rialto els dies 14 i 16 de juny, i la gran final serà el 18 de juny també al Teatre Rialto.

En edicions anteriors, aquest esdeveniment va tindre com a guanyadors Juli Disla en 2016 amb el text ‘Chicas cocodrilo’; Mafalda Bellido en 2017 amb ‘Chucho’; Adrián Novella en 2018 amb ‘Los tardones’; Borja López Collado en 2019 amb ‘HIPOCONDRIArt’; i Sergio Serrano en 2021 amb ‘Termitas’.

Precisament aquest últim, present en la roda de premsa, ha citat la frase que forma part del seu text, guanyador de l’última edició, que obligatòriament han de contindre els huit textos participants enguany: “Podríamos estar horas mirando las vigas que sostienen el tejado de vuestra casa y no veríamos nada”.

L’autor guanyador o autora guanyadora passarà a participar en el Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta de Girona.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: