L’Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca un cicle de cinema d’arts marcials ‘wuxia’

Informació i Foto: http://www.gva.es

L’Institut Valencià de Cultura ha organitzat a la Filmoteca un cicle de cinema d’arts marcials ‘wuxia’, que s’inaugura el dimarts, 17 d’octubre, amb la projecció, a les 18 hores, de ‘La posada del dragón’ (1969) de King Hu.

El ‘wuxia’ és un gènere de cinema d’arts marcials ambientat en l’època medieval, que es caracteritza per les escenes altament coreografiades, així com per un muntatge acrobàtic i innovador que en certa manera pot veure’s com a precedent del cinema d’acció occidental de dècades posteriors.

L’enorme èxit de ‘La posada del dragón’ va reavivar el gènere en el cinema taiwanés de finals dels anys seixanta i principis dels setanta. La Union Motion Picture va establir un estudi dedicat a la producció de pel·lícules wuxia i va contractar a una sèrie d’actors i tècnics que reapareixien en moltes d’elles.

En el cicle que La Filmoteca organitza amb l’Oficina Cultural i Econòmica de Taipei i amb la col·laboració del Taiwan Film Institute, podran veure’s còpies restaurades de dos clàssics dirigits per King Hu, que és el gran cineasta del wuxia taiwanés. A més de ‘La posada del dragón’ podrà veure’s ‘Un toque de zen’ (1971), una obra èpica que insereix un estudi de la naturalesa humana en un espectacle cinematogràfic caracteritzat per coreografies desbordants d’acció, impressionants paisatges en format panoràmic i un innovador muntatge.

El cicle es completa amb altres cinc pel·lícules wuxia que donen una visió més completa de la popularitat i varietat de temes i registres del gènere. Tres d’elles també estan programades a l’octubre. ‘El maestro de la espada’ (1968), de Joseph Kuo compta amb escenes d’acció que barregen l’escola del nord de les arts marcials xineses amb el bushido japonés, i planteja qüestions filosòfiques introduïdes pel conflicte intern del protagonista entre la venjança i el perdó.

‘La dama de hierro'(1969), és un dels primers treballs del cineasta Sung Tsun Shou i una de les pel·lícules wuxia que compta amb el protagonisme femení d’una guerrera que domina amb mestratge les arts marcials. També el personatge central de ‘Una ciudad llamada dragón’ (1970), de Chung Hsun Su, una guerrera interprertada per la debutant Hsu Feng, que s’enfronta a un general manchu. Conformat per set pel·lícules rodades entre 1968 i 1971, el cicle del gènere d’arts marcials’wuxia’ podrà veure’s fins al 7 de novembre.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: