L’Institut Valencià de Cultura porta l’espectacle ‘N.E.V.E.R.M.O.R.E. La caja negra del Prestige’ al Teatre Principal de València

El Teatre Principal de València presenta l’espectacle ‘N.E.V.E.R.M.O.R.E. La caja negra del Prestige’, una coproducció de Chévere i el Centre Dramàtic Nacional que es podrà veure els dies 29 i 30 d’abril.

El treball de la companyia parteix de la tragèdia del ‘Prestige’ i el que allò va comportar socialment. El novembre de 2002, el vaixell petrolier ‘Prestige’ es va afonar després de ser remolcat durant sis dies sense una destinació certa. El vaixell va vessar la seua càrrega al mar i successives marees negres van arribar a la costa de Galícia, cosa que va provocar un gran desastre ecològic en la mar. El març de 2020, mentre la companyia treballa en un nou espectacle, es declara l’estat d’alarma a causa de la pandèmia per la COVID-19. Davant de la falta de mitjans, alguns hospitals de la costa gallega llancen una crida a la desesperada per si algú conserva material del ‘Prestige’: indumentària, ulleres, mascaretes…

L’espectacle, amb dramatúrgia i direcció de Xron, és representació teatral com a testimoni del que es viu, del que es presencia o s’escolta. Està interpretat per Patricia de Lorenzo, Miguel de Lira, Manuel Cortés, Mónica García, Borja Fernández i Arantza Villar, sis actors en escena que es desdoblen per a donar veu a tot el que va succeir en la tragèdia mediambiental.

“N.E.V.E.R.M.O.R.E. és la resposta indesxifrable que el corb del poema de Poe dona una vegada i una altra a les preguntes d’un home que va perdre el que més estimava. Per a nosaltres N.E.V.E.R.M.O.R.E. és una manera d’acudir a la memòria col·lectiva d’un d’aquells pobles que es podrien esborrar del mapa sense que passara res. Un poble que, no obstant això, el desembre de 2002 va fer seu el crit del corb i no es va deixar convéncer per les mentides d’aquells que asseguraven que tot tornaria a ser com abans”.

La idea, per a la companyia, és continuar usant procediments documentals per a crear ficcions a partir de la nostra memòria col·lectiva. En aquest cas es disposen a comprovar si la història del ‘Prestige’ va ser alguna cosa més que una catàstrofe ecològica.

Chévere és una companyia d’agitació teatral amb més de 30 anys de treball al darrere, que ha sabut mantindre amb naturalitat una proposta de creació pròpia tan irreverent com genuïna i un sòlid compromís social, polític i cultural. En 2014 Chévere va rebre el Premi Nacional de Teatre. En aquesta ocasió torna a mostrar-nos, amb N.E.V.E.R.M.O.R.E., un teatre social, reivindicatiu i entretingut.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: