L’Institut Valencià de Cultura celebra el 41é Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana

L’Institut Valencià de Cultura presenta el programa complet del 41é Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, una cita anual consolidada que en aquesta ocasió tindrà lloc els dies 2 i 3 de novembre a l’Auditori del Palau de les Arts, a València.

En aquesta 41a edició, són 11 les bandes participants en el certamen, dividides en 4 seccions diferents, segons el nombre de components. En la jornada del dissabte 2 de novembre, les bandes integrants de les seccions quarta i tercera seran les encarregades d’interpretar els seus repertoris.

En la quarta secció, que obrirà el matí de dissabte a les 10.30 hores i que té com a obra obligada ‘Atenea’, de Josep Ros Garcia, participaran la Unió Musical d’Algímia d’Alfara, la Unió Musical i Cultural d’Altura i l’Associació Cultural ‘Amigos de la Música y Danza de Orihuela’.

En la tercera secció, a partir de les 16.30 hores, l’obra obligada és ‘Cerulian Overture’, de Julio Domingo Escamilla, i hi participaran la Banda Jove de la Unió Musical de Godelleta, la Unió Musical Vallduxense de la Vall d’Uixó i la Unió Musical de Dolores.

El diumenge dia 3 de novembre serà el torn de les bandes que componen la segona i primera secció. En la segona secció, que actuarà a partir de les 10.30 hores, l’obra obligada és ‘ORorDEdeSAsa’, d’Andrés Valero, i les bandes participants són el Centre Instructiu Musical ‘Santa Cecilia’ de Yátova, la Unió Musical de Redován i la Unió Musical de Soneja.

Pel que fa a la primera secció, que conclourà el certamen i actuarà diumenge a les 16.30, tindrà com a obra obligada ‘Aditus’, de José Alamà Gil. Aquesta primera secció està composta per la Societat d’Art Musical ‘La Filarmónica’ de Callosa de Segura i per la Banda Juvenil de la Societat Musical Instructiva ‘Santa Cecília’ de Cullera.

El Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana té entrada lliure en els dos dies de programació, fins a completar l’aforament de l’Auditori del Palau de les Arts.

El jurat de la 41a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana està presidit per Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura. El vicepresident és Pere Manuel Aragó, la secretària és María José Albors i els vocals són José Alamà Gil, Lidón Valer, Isabel Rubio, Andrés Valero i Julio Domingo. A més, el presentador de l’acte serà Onofre Valldecabres.

El Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana és la final autonòmica en què conflueixen les bandes guanyadores dels certàmens provincials organitzats per les diputacions i està impulsat per l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i el Palau de les Arts.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: