L’Institut Valencià de Cultura, CaixaBank i l’FSMCV anuncien la cinquena edició del Cicle de Concerts CaixaBank d’Orquestres

L’Institut Valencià de Cultura, CaixaBank i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han anunciat el llançament de la cinquena edició del Cicle de Concerts CaixaBank d’Orquestres de les Societats Musicals.

El programa de concerts se celebrarà entre els mesos d’octubre 2022 i març 2023 al llarg de les tres províncies valencianes, protagonitzats per les orquestres que hagen participat en el Concurs d’Orquestres CaixaBank 2020 i 2022. Com a novetat en aquesta cinquena edició, es convidarà un màxim de quatre orquestres que posteriorment participaran en el Concurs d’Orquestres CaixaBank de 2023.

La campanya, que compta amb un pressupost de 18.000 euros com a part del programa ‘CaixaBank Escolta València’, sufragat íntegrament per l’entitat financera, oferirà a les orquestres que participen en aquest cicle una ajuda econòmica de 1.500 euros per a l’organització del concert.

A través d’aquest cicle de concerts CaixaBank d’orquestres de les societats musicals es persegueix impulsar el moviment orquestral nascut en aquestes entitats, acostant aquest tipus de formacions a municipis de la Comunitat Valenciana, per a enriquir, així, l’oferta cultural del territori.

El director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, ha manifestat “el suport decidit de CaixaBank a les orquestres valencianes perquè, amb això, fomentem la innovació cultural, impulsem l’increment de l’excel·lència artística de les nostres agrupacions i també augmentem les opcions d’ocupabilitat de milers de joves valencians”.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha convidat les societats musicals valencianes a sumar-se a aquesta convocatòria perquè “suposa un decidit suport al moviment orquestral valencià que naix de les societats musicals i els dona l’impuls necessari per a consolidar-se; és alhora un repte i una oportunitat que els permet créixer i compartir”.

La presidenta de l’FSMCV, Daniela González, ha agraït a CaixaBank el seu suport a través d’aquesta mena de projectes “que tant de valor aporten al nostre col·lectiu”. “El teixit orquestral de les nostres societats musicals és un element essencial per al nostre futur i aquest cicle de concerts ens permet continuar treballant per al seu desenvolupament”, ha comentat la presidenta.

El termini de presentació es troba obert a través de la plataforma de gestió de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i finalitzarà el pròxim 26 de setembre.

‘CaixaBank Escolta València’

És una iniciativa posada en marxa en 2014 per CaixaBank en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura, dirigida a fer costat a les societats musicals valencianes i promoure l’activitat musical i educativa en el territori.

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; els concursos, festivals i cicles de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els premis al talent musical; el projecte de recuperació de patrimoni ‘Música a la llum’, i l’Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank, i que alberga des de final de 2020 la seu de l’FSMCV.

Les societats musicals a la Comunitat Valenciana representen un fenomen social i cultural d’una envergadura enorme que vertebra el territori a través d’una nombrosa comunitat musical repartida sense distinció entre pobles xicotets i ciutats, entre comarques i províncies. Un fenomen que els valencians viuen des de xiquets, perquè la música s’aprén des de la infància i es comparteix al llarg d’una vida.

A la Comunitat Valenciana està present el 50 % de les societats musicals i escoles d’Espanya. Un total de 550 societats musicals federades, amb més de 1.100 bandes de música, més de 43.000 músics, 60.000 alumnes, 200.000 socis, 600 centres educatius i més de 5.000 professors/es. Van ser declarades manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial el mes de març de 2021.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: