L’Institut Juan Gil-Albert organitzada una jornada informativa sobre l’agroeconomia al Baix Segura

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat una jornada informativa-formativa sobre l’agroeconomia al Baix Segura perquè experts i professionals del sector posin sobre la taula la situació actual i el futur del cultiu de la llimona a la comarca.

El Centre Cultural CAM d’Oriola acollirà el proper dissabte, 27 de novembre a partir de les 9.00 hores, aquest acte que estarà moderat per l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, i pel president d’ASAJA-Alacant, José Vicente Andreu. Les ponències aniran a càrrec de Ramón Espinosa, secretari tècnic Asaja-Alicante, David Bernardo López Lluch, professor UMH, Jesús Román, responsable del projecte de Promoció del consum de la llimona espanyola (AILIMPO) i José Antonio García Fernández, director d’AILIMPO.

A la jornada proposada s’abordaran les conseqüències en les exportacions de llimona de la Vega Baixa del Segura a causa de les importacions de la llimona de Sud-àfrica, en especial a la incidència que pot representar a l’economia d’aquesta comarca i per extensió a la província d’Alacant .

D’altra banda, també el dissabte tindrà lloc la quarta sessió del cicle Tastarte que es traslladarà a la Marina Alta per conèixer l’arquitectura tradicional de la zona i la seva vinculació amb el cultiu de la vinya. La Casa Nova de Calp serà el punt de trobada de l’acte que començarà a les 11.00 hores amb una xerrada a càrrec de Miguel del Rey, arquitecte i catedràtic de la Universitat d’Alacant. Aquest especialista en restauració, amb destacats premis i publicacions, impartirà una conferència sobre llotges, porxos i riuraus per oferir una àmplia visió, en el temps i l’espai, d’aquest tipus de construccions diàfanes i versàtils.

A continuació, José María Bolufer, metge i viticultor, explicarà les diferents varietats de raïm i les maneres de cultius característics de la comarca per concloure amb un tast dels seus productes, elaborats artesanalment. La inscripció en aquesta activitat és gratuïta i es pot fer a través de bit.ly/TastarteCalp.

Trobada artista-comissari: ‘To Name a Mountain’

Aquesta mateixa tarda a la Casa Bardin tindrà lloc, a les 18.00 hores, la trobada entre l’artista Alfonso Almendros i Carmen Dalmau, comissària de l’exposició ‘To Name a Mountain’, que es pot visitar actualment a la seu de l’IAC.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: