L’Institut Gil-Albert organitza una xerrada amb visita guiada per conèixer l’Arxiu Diocesà d’Oriola

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat la tercera sessió del Cicle Patrimoni Documental amb una conferència i una visita a l’Arxiu Diocesà d’Oriola per donar a conèixer la seva història i la importància dels fons que s’hi conserven

La proposta tindrà lloc demà dimarts, a les 19.00 hores, de la mà de Mariano Cecilia, director del Museu Diocesà d’Art Sacre d’Oriola-Arxiu Històric Diocesà, i Gemma Ruiz, conservadora del mateix. L’Arxiu Diocesà d’Oriola se situa al Palau Episcopal-Museu d’Art Sacre d’Oriola i conserva els arxius parroquials de la ciutat d’Oriola i pedanies, així com el fons de l’Arxiu Catedralici i l’Episcopal, juntament amb diferents arxius incorporats com els registres notarials o la comptadoria d’hipoteques. La resta d’arxius de la diòcesi es preserven de forma digital, gràcies al processos de digitalització que s’ha dut a terme en els darrers anys.

Gemma Ruiz Ángel és doctora en Geografia Humana per la Universitat d´Alacant. És professora associada del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Múrcia i conservadora del Museu Diocesà d’Art Sacre d’Oriola – Arxiu Històric Diocesà. Compte amb publicacions centrades en els focus artístics d’Oriola i Alacant durant els segles XVII, XVIII i XIX en relació a la producció pictòrica i escultòrica.

Mariano Cecilia Espinosa és doctor en Història de l’Art per la Universitat de Múrcia i doctor en Geografia Humana per la Universitat d’Alacant. És professor associat del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Múrcia i director tècnic del Museu Diocesà d’Art Sacre d’Oriola – Arxiu Històric Diocesà. Compte amb nombroses publicacions especialitzades en escultura barroca i arts del moble i és especialista en arqueologia i Art religiós de l’Edat Mitjana, Moderna i Contemporània.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: