L’Institut Feminista de l’UJI celebra els seus deu anys amb un congrés dedicat als «reptes en temps d’amor i còlera»

L’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano de la Universitat Jaume I de Castelló celebra els seus deu anys com a institut d’investigació amb el VI Congrés Internacional en linía «Feminismes. Reptes en temps d’amor i còlera», que tindrà lloc de l’1 al 14 d’abril de 2019.

Amb aquest congrés es convida a reflexionar sobre els feminismes en l’actualitat, tant al voltant dels seus qüestionaments teòrics, com a les seues articulacions pràctiques en diferents moviments, accions i agendes.

No hi ha dubte que el feminisme avui compta amb una gran acceptació que després de segles de lluita es resistia. I per això és un bon moment per pensar els següents passos a donar, com es pensen com feministes, què volen aconseguir i com. Sens dubte, i malgrat un gran moment de visibilitat, els feminismes compten amb grans resistències, des del mateix sistema neoliberal que fagocita els somnis d’emancipació, fins a l’auge dels discursos d’odi i de moviments d’extrema dreta.

Per això, és moment d’unir esforços en la lluita feminista per pensar, dialogar i entendre’s, sense caure ni en un triomfalisme eteri ni en una impotència davant de les resistències esmentades.Les persones interessades poden presentar propostes de ponències abans del pròxim 7 de gener al correu electrònic congresoifdecada@uji.es. El call for papers pot consultar-se en la pàgina web de l’Institut d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano: http://www.if.uji.es/

Informació i Foto: UJI

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: