Cultura

L’Institut Cartogràfic Valencià s’adjudica el vol fotogramètric de tota la Comunitat i l’ortofotografia del territori de 2018

L’Institut Cartogràfic Valencià, (ICV), ha subscrit el contracte per dur a terme el vol fotogramètric de tota la Comunitat Valenciana i la posterior ortofotografia del territori.

Com ha explicat el director de l’ICV, Xavier Navarro, s’ha adjudicat a l’empresa UTE OMEGA-Spasa per a la realització del vol fotogramètric RGBI de 22 centímetres per píxel de resolució corresponent a l’any 2018 i la realització de la posterior ortofotografia digital RGBI de 25 centímetres de resolució de tot el territori valencià.

El director de l’ICV ha assenyalat que en 2017, “l’Institut Cartogràfic Valencià, per primera vegada en els seus vint anys d’història, realitzava una ortofoto de tot el territori valencià, a partir del vol fet en col·laboració amb l’Institut Geogràfic Nacional. Aquest any , en canvi, per primera vegada, serà l’Institut Cartogràfic Valencià el que realitzi en solitari tots els treballs.

Com ha indicat Navarro, s’està donant un “nou impuls al ICV per posar-nos al nivell d’altres institucions similars i, per això, es realitzarà cada any una ortofoto de tot el territori valencià amb l’objectiu de tenir un registre cartogràfic actualitzat i amb un alt nivell de detall i precisió que servirà per a multitud d’estudis i treballs sobre el nostre territori “.

Característiques dels treballs

Les fotografies es prendran entre l’1 de maig i el 30 de juny i les imatges enregistrades pel sensor, instal·lat a l’avió, seran orientades per poder obtenir el model digital del terreny i posteriorment l’ortofoto. A partir de les imatges capturades en el vol fotogramètric es generaran un total de 3092 ortofotos a escala 1: 5.000 amb una mida de píxel de 0,25 metres. Les hectàrees que cobreixen aquests fulls 1: 5.000 són 2.479.070 ha, ha puntualitzat.

Per a la seva elaboració en primer lloc es realitzarà el registre fotogràfic de tot el territori amb càmeres fotogramètriques d’última generació i el posterior suport fotogramètric a partir de la base de dades existent a l’Institut Cartogràfic Valencià.

Després es realitzarà l’aerotriangulació de tots els fotogrames i l’actualització del model digital del terreny a la data en què es va realitzar el vol, va rostir com la ortorectificació i el mosaic i ajustament final radiomètric del conjunt del treball.

Segons Navarro, d’aquesta sèrie d’ortofotos de 25 centímetres es pot destacar la seva alta resolució, “amb un detall de 25 centímetres, i que cobreix tot el territori de València d’una manera contínua. Aquesta ortofoto disposarà de quatre bandes espectrals (blau, verd , vermell i infraroig) amb què es podran visualitzar diferents combinacions de bandes per així poder ressaltar diferents elements del territori com ara la vegetació “.

També ha ressaltat “l’actualització del model digital del terreny a data de 2018 que tindrà una resolució de 5 metres i serà obtingut mitjançant l’actualització dels models de dades LiDAR de què disposa actualment l’Institut Cartogràfic Valencià a través d’aquest vol fotogramètric de 2018 “.

Finalment, el director de l’ICV ha subratllat “la generació d’una ortofoto ràpida que permetrà, en un espai de temps molt breu de la finalització del vol, disposar d’una imatge d’enorme qualitat útil per a la major part dels estudis que es vagin a realitzar amb ella. Aquesta imatge s’espera que estigui disponible al mes de setembre “.

 

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint