L’IES Bovalar de Castelló aprèn a recollir fem amb bicicleta mitjançant el projecte d’Aprenentatge Servei impulsat per Participació Ciutadana

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha finançat el projecte d’autoreparació, aprenentatge i itinerari ‘plogging’ amb bicicleta, emmarcat dins de la convocatòria d’Aprenentatge Servei (ApS) proposat per l’IES Bovalar i Castelló En Bici. El projecte té com a objectiu que l’alumnat de 2n de Batxillerat i el professorat del centre es consciencien respecte a tindre cura del territori i el foment de la mobilitat sostenible. En eixe sentit, a l’activitat han assistit el regidor de Participació Ciutadana i Educació, Francesc Mezquita, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes.

El regidor de Participació Ciutadana i Educació, Francesc Mezquita ha insistit en què “la implicació de la ciutadania és essencial per fer de Castelló una ciutat educadora, solidària i sostenible”. L’edil ha valorat que “el projecte d’Aprenentatge Servei és una bona mostra del treball transversal i conjunt per assolir els grans reptes que tenim com a societat”. A més, Mezquita ha agraït “la col·laboració entre l’entitat Castelló En Bici i l’IES Bovalar per dur endavant un projecte enriquidor com aquest”.

Per part seua, el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha reconegut aquesta iniciativa per la seua capacitat conscienciar a la població jove de Castelló en valors com la mobilitat sostenible, l’ús de la bicicleta i la sostenibilitat ambiental. “Perquè la utilització de mitjans de mobilitat sostenible siga una realitat majoritària a la nostra ciutat, és essencial treballar en educació viària des de xicotets, tots i totes hem d’avançar cap a models de ciutat més sostenibles i més saludables”, ha apuntat.

Així doncs, el projecte subvencionat per l’Ajuntament de Castelló i organitzat per Castelló En Bici comprèn diferents activitats, entre les quals hi ha un taller per al manteniment i reparació de bicicletes i un curs sobre la recollida selectiva de residus en àrees i espais protegits de Castelló per tal de poder procedir a la seua reutilització. Per a la realització de les diferents activitats es tindran en compte criteris de sostenibilitat i solidaritat.

Les i els alumnes també revisaran itineraris en bicicleta del la ciutat per avaluar les seues condicions i la incorporació de mesures de seguretat allà on siga necessari. Es facilitaran indicadors i distintius per aparcar bicicletes de manera segura i es realitzaran sessions per tal de millorar la conducció en bicicleta com a mitjà de transport “més saludable, fiable, econòmic i respectuós amb el medi ambient”.

Per altra banda, l’IES Bovalar ha creat una lliga d’improvisació amb temàtica LGTBI i ha obert una aula d’escacs al centre. El pla d’Aprenentatge Servei compta amb la col·laboració dels centres educatius i del Cefire i busca connectar l’estudiantat amb les associacions de Castelló per millorar l’entorn de la ciutat. Per a tal fi, la Regidoria de Participació Ciutadana ha destinat 12.000 euros per comprar material destinat a les 12 activitats proposades pels centres educatius i les associacions de la capital de La Plana.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: