L’Hospital General de València reflexiona sobre el paper dels homes en la violència de gènere

Informació i Foto: http://www.dival.es

La diputada de Salut i Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha inaugurat la II Jornada de sensibilització i acció social de l’Hospital General de València, que s’ha celebrat amb el títol: ‘El paper dels homes en la lluita contra la violència de gènere’.

Berenguer ha destacat que cal ser coneixedors i plenament conscients del que és la igualtat perquè fins que açò no passe no es podrà parlar d’una societat lliure. “Eixe coneixement d’igualtat és imprescindible perquè mentre continuem alçant-nos amb una notícia d’una dona assassinada o maltractada, la societat estarà ferida de mort”.

La jornada l’ha presentada Pilar Gil, responsable d’Igualtat i presidenta de la Comissió de Violència de Gènere del departament València-Hospital General, que ha donat pas a Almudena Vecina, infermera de la Unitat Coronària del servei de Cardiologia, perquè exposara els resultats del premi de recerca del projecte ‘Percepció de la violència de gènere com a problema de salut per part del personal sanitari del servei d’Urgències’.

Posteriorment, s’ha reflexionat sobre el paper dels homes contra la violència de gènere en una taula redona moderada per Enrique Ortega, director gerent de l’Hospital General.

Susana Gisbert, fiscal especialitzada en violència de gènere, ha insistit que no s’acabarà amb aquest problema “fins que no comprenguem que l’arrel està en el masclisme i en la desigualtat entre homes i dones. I no acabarem amb aquesta desigualtat fins que no comprenguem i assumim, d’una vegada per sempre, que és un problema comú, i que la lluita competeix a totes les persones”.

Gisbert ha afegit que una societat en igualtat no solament és una societat millor per a les dones, sinó que és una societat millor per a tots i un objectiu al que cal aspirar perquè el dret a la igualtat estableix un dels pilars de la convivència i obliga a poders públics i a la ciutadania a superar tots els obstacles que impedisquen que siga una realitat.

Purificació Beltrán, especialista en Medicina Legal i Forense, ha basat la seua exposició en el paper dels homes contra la violència de gènere des del punt de vista del metge forense i ha incidit que cal canviar el model de l’home tradicional i el model de la dona associat amb la submissió, dolçor i feblesa.

Finalment, Ángela Escribano, tècnica en Salut Pública, s’ha centrat en la violència de gènere en l’adolescència i en la importància de la prevenció. Aquesta experta en violència de gènere ha assenyalat que com a societat i des de les institucions cal prevenir aquest tipus de maltractament que conviu en una societat que ho ha normalitzat.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: