L’Hospital Doctor Peset realitza la primera cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic da Vinci

L’Hospital Universitari Doctor Peset ha realitzat aquesta setmana la primera cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic da Vinci Xi. Es tracta d’una plataforma que incorpora la tecnologia més avançada per realitzar cirurgia mínimament invasiva i que permet aconseguir més precisió en els gestos quirúrgics i un menor sagnat.

La cirurgia va ser duta a terme pel servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu i va consistir en una col·lecistectomia (extracció de la vesícula biliar) robòtica que es va realitzar sense complicacions.

“És la primera de moltes intervencions reeixides que aquesta nova tecnologia ens permetrà fer. Es tracta d’una plataforma molt innovadora que aporta avantatges per a professionals i pacients en aspectes tan importants com ara temps de recuperació, dolor postoperatori, precisió, temps quirúrgics, entre d’altres”, ha assenyalat el doctor Carlos Domingo, cap del servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari Doctor Peset.

L’equip instal·lat en aquest centre sanitari públic valencià ha suposat una inversió de la Conselleria de Sanitat, de 2.178.000 € i s’utilitzarà a les especialitats d’Urologia, Cirurgia General i Ginecologia.

A la cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic da Vinci, el cirurgià controla manualment els comandaments de la consola que es troba al quiròfan. D’aquesta manera, el sistema transforma, de manera exacta, aquests gestos en moviments dels braços robòtics (quatre braços mòbils i intercanviables).

A més, la persona que opera té una visió tridimensional del camp quirúrgic que es pot augmentar fins a 10 vegades, millorant la nitidesa i sent superior a la visió humana. Els braços robòtics tenen més llibertat de moviment i graus de gir que la mà i eliminen el tremolor i els moviments involuntaris de la persona, per la qual cosa s’obté una precisió més gran.

Així mateix, és més fàcil accedir a àrees anatòmiques complexes i aconseguir minimitzar el trauma sobre els teixits de la paret abdominal. Això es tradueix en una reducció del dolor postoperatori.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d