L’Hospital de Sagunt posa en marxa un nou Laboratori d’Anàlisis Clíniques i Biologia Molecular

El departament de salut de Sagunt inaugura un nou Laboratori d’Anàlisis Clíniques i Biologia Molecular a l’Hospital de Sagunt, que ha estat adjudicat a l’empresa Siemens Healthineers per un import de 4,5 milions d’euros, i que inclou la preanalítica, bioquímica i immunoquímica ordinària i d’urgències, a més d’incorporar-hi la reforma del Laboratori.

De fet, per a la creació del nou laboratori, s’han hagut d’habilitar els espais per a la ubicació dels equips i la completa instal·lació i integració a les dependències del laboratori per un període de 48 mesos.

L´acte d´inauguració del nou laboratori de l´Hospital de Sagunt ha comptat amb la presència de la secretària autonòmica d´Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, l´equip directiu del Departament de Salut de Sagunt encapçalat pel seu Gerent, José Luís Chover, i el director d’Espanya de Laboratory Diagnostics de Siemens Healthineers, Ángel Rodríguez.

L’objectiu del nou Laboratori d’Anàlisis Clíniques i Biologia Molecular de l’Hospital de Sagunt és atendre totes les necessitats de diagnòstic Molecular del Departament de Salut de Sagunt, actuals i futures, incloent-hi les proves de SARS-CoV-2 derivades de la pandèmia provocada per la COVID-19.

En aquest sentit, Concha Andrés ha assenyalat que “aquest projecte forma part de l’aposta de la Conselleria de Sanitat per millorar la tecnologia sanitària al sistema de salut, ja que això permet millorar els diagnòstics, tractaments i, en definitiva, millorar l’atenció sanitària que reben els pacients”.

El Departament de Salut de Sagunt va impulsar, en el marc d’una estratègia global de la lluita contra la pandèmia, la creació d’aquest nou laboratori, en què a més també es fan proves de diagnòstic molecular del càncer i altres malalties amb base genètica.

Per això, s’han realitzat obres d’adequació incorporant nova tecnologia i metodologia. A més, s’han ampliat els recursos humans amb la incorporació de nous professionals, i s’ha dut a terme la formació i la gestió de competències del personal, perquè adquireixin les habilitats necessàries per treballar en aquest tipus de laboratoris, assegurant així la més alta qualitat del servei.

D’altra banda, s’ha planificat i desenvolupat un Sistema de Gestió de la Qualitat per a aquest Laboratori de Biologia Molecular de creació recent, perquè ja naixés complint els requisits de la Norma ISO 9001:2015, obtenint la certificació ENAC el març de 2020, gràcies a la implicació de tot el personal.

El nou Laboratori disposa de la tecnologia més avançada, flexible i robusta adaptada a les necessitats actuals, dotant l’Hospital de Sagunt d’una metodologia unificada d’última tecnologia per aconseguir que el projecte global redundi en un benefici directe a la salut de la població atesa.

Segons ha explicat el gerent del Departament de Salut de Sagunt, José Luis Chover, “amb el nou laboratori s’ha fet un important pas d’actualització tecnològica que ens situa en una posició capdavantera davant dels hospitals del nostre nivell i afegeix un plus de qualitat a un servei central d’importància cabdal per al Departament”.

La transformació del laboratori inclou una innovació tecnològica d’última generació i transformació digital, automatització i optimització de processos mitjançant eines de gestió i anàlisi de dades intel·ligents per incrementar l’eficiència del laboratori.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: