L’Hospital de la Magdalena ha inaugurat un nou curs del programa Musas

L’Hospital de la Magdalena ha inaugurat un nou curs del programa Musas, la tercera edició d’un projecte de música activa que està dirigit a pacients ingressats al centre que han patit algun episodi cardiovascular, com ara ictus o infarts, que s’han sotmès a operacions que necessiten una llarga rehabilitació, o que presenten deterioraments neurològics, problemes de salut mental i altres patologies com pneumònies, senilitat o principis d’Alzheimer.

Musas està impulsat per la Càtedra l’Alcora de Recerca Musical i Qualitat de Vida, composta per l’Ajuntament de l’Alcora i la Universitat Jaume I, que treballa de manera conjunta i coordinada amb l’equip mèdic de l’Hospital de la Magdalena i consisteix en la realització d’una sèrie de sessions musicals pràctiques, amb l’objectiu de conèixer quin és l’impacte de la pràctica musical activa en la seva patologia i procés de recuperació.

“Els pacients passen en aquest hospital estades llargues i vam veure la possibilitat d’oferir tallers d’animació, de manera que va sorgir la col·laboració amb la càtedra”, comenta el doctor Javier Fernández Cuervo, metge internista de l’Hospital de la Magdalena. “La música activa permet incidir positivament en la qualitat de vida de cada pacient, especialment en les emocions i els estats d’ànim, però també en la recuperació”, afegeix.

La Càtedra l’Alcora de Recerca Musical i Qualitat de Vida està dirigida per Ana Vernia i en cadascuna de les sessions que s’organitzen s’anima els pacients a cantar, moure’s i fins i tot tocar instruments al costat del cor musical de l’Alcora.

Informació i Foto: Comunicació Departament Salut de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d