L’hospital de campanya de la província de Castelló inicia l’activitat d’hospitalització de pacients amb COVID-19

L’hospital de campanya de la província de Castelló rep des d’avui a pacients amb diagnòstic de COVID-19 i pronòstic lleu o moderat, iniciant així l’activitat hospitalària en aquest recinte annex a l’Hospital General Universitari de Castelló.

La posada en marxa de l’hospital de campanya afavoreix l’ingrés de pacients amb major gravetat en les plantes d’hospitalització dels hospitals comarcal de Vinaròs, la Plana de Vila-real i el mateix general de la ciutat de Castelló, alleujant així la pressió assistencial derivada de la greu situació epidemiològica a la província. De fet, l’activitat s’ha iniciat amb vuit pacients provinents d’aquests tres centres hospitalaris de la província.

La Conselleria de Sanitat va anunciar recentment que l’hospital de campanya de Castelló comptarà en aquesta primera fase amb fins a 80 llits, que podrien ampliar-se successivament a mesura que fossin necessitant-.

Procediment de derivació de pacients consensuat

El procediment de derivació de pacients, coordinat per la Direcció General d’Assistència Sanitària i consensuat amb els tres centres hospitalaris de la província, estableix que l’hospital de campanya assistirà a pacients majors de 18 anys, no dependents, amb PCR positiva en COVID-19 que hagin estat prèviament ingressats en un d’aquests hospitals, que es trobin en fase de resolució de la malaltia i que en el cas de presentar insuficiència respiratòria, pugui corregir-se amb fluxos baixos d’oxigen. En alguns casos també poden ingressar en aquesta instal·lació, pacients que a més de la seva situació clínica, refereixin circumstàncies socials o familiars que els impedeixin mantenir un aïllament adequat en els seus domicilis o no tinguin recursos i o accés a cures bàsiques.

Aquesta infraestructura, totalment equipada amb el material necessari, es divideix en diferents ales d’hospitalització que compten cadascuna amb els seus respectius controls d’infermeria i sales mèdiques. Així mateix, l’hospital de campanya també està dotat amb preses d’oxigen i, en cas de ser necessari, amb respiradors. El personal adscrit s’anirà adequant a el nombre total de pacients que vagin ingressant.

Des de la seva instal·lació en un terreny annex a l’Hospital General de Castelló, l’hospital de campanya ha servit de suport a les activitats hospitalàries com a punt d’extracció de proves en els tests de seroprevalença a la població, àrea de proves complementàries i electrocardiogrames en preoperatoris, punt de vacunació, tant en la campanya de la grip com en la de l’coronavirus i zona de reforç de el Servei d’Urgències, tant per a sala d’espera com per a sala de preingrés.

L’hospital de campanya està connectat als blocs principals de l’Hospital General a través d’un ‘finger’ o passadís que arriba directament a el Servei d’Urgències.

Cal recordar, que la setmana passada va entrar en funcionament a l’hospital de campanya la sala de preingrés que acull pacients estables amb diagnòstic de COVID-19 que després de la corresponent atenció i valoració clínica per part de Servei d’Urgències, precisen ser ingressats en planta. L’estada en aquesta sala es limita a el temps mínim necessari per a realitzar la gestió d’acollida des de la planta, com pot ser l’assignació de llit, la neteja de l’habitació després d’un alta o el trasllat i atenció d’altres pacients.

De la mateixa manera que la resta de l’hospital de campanya, la creació d’aquesta sala de preingrés ha afavorit que els equips d’urgències puguin seguir atenent pacients en espera, ja que allibera boxes d’atenció, contribuint a una millor gestió assistencial davant l’increment de atencions derivades de l’empitjorament epidemiològic a la província.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: