L’Hospital Clínic de València incorpora la realitat virtual per fer més amable el pas de pacients pediàtrics pel quiròfan

El Servei d’Anestesiologia de l’Hospital Clínic de València ha incorporat al bloc quirúrgic les ulleres de realitat virtual adreçades als pacients pediàtrics que se sotmeten a intervencions quirúrgiques.

Es tracta d’una de les mesures del Servei dins del seu pla d’humanització al bloc quirúrgic. “Quan els nens i les nenes se sotmeten a una intervenció quirúrgiques hi ha determinats moments en què poden sentir ansietat o por per trobar-se en un lloc desconegut. En aquests moments és fonamental oferir-los eines perquè se sentin més còmodes i els faci oblidar on es troben, en la mesura dels possibles”, ha explicat Rafael Badenes, cap de Servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic de València.

“L’Hospital ja disposava d’un cotxe elèctric perquè els més petits el poguessin fer servir en entrar al bloc quirúrgics, però era limitat en edat. Ara hem incorporat aquestes ulleres de realitat virtual que poden beneficiar tant pacients pediàtrics, així com adolescents”, ha assenyalat.

Les ulleres de realitat virtual ofereixen diferents escenaris i paisatges segons els gustos i l’edat dels nens i nenes. A més, ofereixen la possibilitat d’escoltar un àudio que us guia i us ofereix estratègies de respiració i relaxació.

L’Hospital Clínic de València realitza a l’any al voltant de 370 cirurgies pediàtriques, 220 de les quals són programades i 150 d’urgència. De totes elles, 360 es fan amb anestèsia general.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: