L’Horta rebrà més d’11 milions d’euros de la Diputació de Valencia en la primera entrega del Fons de Cooperació 2023

L’Horta rebrà 11.156.095 euros de la Diputació de València en la primera entrega del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’este pla conjunt amb la Generalitat. La partida forma part dels 60 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes de 2023 per a un fons que pot destinar-se a inversió o despesa corrent, dels quals es transferiran ara 40 i altres 20 el mes vinent.

El primer lliurament del fons provincial concedix a l’Horta Nord 5.054.173 euros dels 40 milions que es repartixen els 266 municipis de la província i les tres entitats locals menors. En funció de la població i amb criteris correctors en favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment a la comarca deixarà 601.789 euros a Paterna, que supera els 71.000 habitants; 412.784 a Burjassot, amb un cens de prop de 39.000 persones; i més de 300.000 a Alboraia, Montcada i Puçol. Entre els menys poblats, Emperador i els seus 700 habitants rebran 73.000 euros.

L’Horta Sud compta amb una assignació global de 6.101.922 euros, dels quals 650.000 arribaran a Torrent i els seus 84.000 habitants, i 442.000 a Mislata, el cens del qual supera les 44.000 persones. Quant als menys poblats, Llocnou de la Corona, amb 124 habitants, comptarà amb 53.166 euros. A més, fins a nou municipis de la comarca, Alaquàs, Aldaia, Catarroja, Xirivella, Paiporta, Manises, Picassent, Quart de Poblet i Alfafar, superen els 300.000 euros.

La Diputació de València va donar llum verda en el ple de gener a la transferència als ajuntaments de la província dels primers 40 milions d’euros que la corporació aporta enguany al Fons de Cooperació Municipal, avançant dos mesos el pagament d’estes ajudes que els consistoris van començar a rebre a la fi de març en l’anterior exercici. Amb 60 milions pressupostats en els seus comptes de 2023, la Diputació triplica l’aportació que realitzarà el Consell a la província en el Fons de Cooperació Municipal.

Agilitzar els tràmits

El diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell, ha explicat que la intenció de la corporació és que els recursos “arriben com més prompte millor als ajuntaments”, al mateix temps que ha avançat un segon lliurament de 20 milions d’euros que té la intenció de portar al ple de febrer. En paraules del president de la institució, Toni Gaspar, “el fet d’haver aprovat el pressupost al novembre ens permet agilitzar els tràmits i dotar als municipis de la liquiditat que necessiten”.

Tots els grups representats en la Diputació van votar a favor de la moció que impulsa el primer pagament de l’aportació provincial al Fons de Cooperació. “La voluntat és que els ajuntaments disposen de tots els recursos que destina la Diputació al Fons abans de finalitzar el primer trimestre de l’any, que va ser el moment en què van començar a arribar els primers pagaments l’any passat”, ha explicat Mascarell, qui no descarta destinar romanents i incrementar la dotació del programa, com va succeir en 2022 amb una històrica aportació de 80 milions d’euros que quadruplicava l’assignació del Consell a la província.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: