L’exposició ‘Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ arriba al maig a Albaida, Albalat de la Ribera, Alcalà de Xivert, Alfara de Patriarca i Dénia

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), mitjançant el programa ‘M’importa. Educació en Valors ‘, ha programat l’exposició’ Exili Il·lustrat’durante el mes de maig als instituts d’Educació Secundària (IES) de Dénia, Alcalà de Xivert, Albalat de la Ribera, Albaida i el Castell d’Alfara de Patriarca.

El calendari expositiu del mes de maig inclou quatre centres de Secundària a Dénia: l’IES Historiador Chabàs, de el 3 a el 7 de maig; l’IES Maria Ibars, de l’10 a el 14 de maig; l’IES Sorts de la Mar, de l’17 a el 21 de maig; el centre concertat Paidós, de l’24 a l’28 de maig, i de l’31 de maig a el 4 de juny al Centre d’Informació Juvenil (CIJ) de Dénia.

Així mateix, de el 4 a el 9 de maig ‘Exili Il·lustrat’ s’exposa a l’IES Serra d’Irta d’Alcalà de Xivert; de l’10 a el 14 de maig a l’IES Sucro d’Albalat de la Ribera; de l’17 a el 23 de maig al Castell d’Alfara de Patriarca i de l’24 a el 30 de maig a l’IES Josep Segrelles d’Albaida

La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’ es vincula amb la memòria democràtica i, a el mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades a l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili entre les que es troben, Rafael Alberti, Manuel Azaña, Luis Buñuel, Clara Campoamor, Antonio Machado o Juan Negrín, entre d’altres.

La mostra, amb il·lustracions de cos sencer i dimensions gairebé reals, presenta a rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya i a refugiar-se en altres països.

‘Exili I · lustrat’ va néixer de la col·laboració de Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol a l’acabar la Guerra Civil.

A més, a través de la sèrie ‘M’importa d’Educació en Valors’, s’acompanya una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades a l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats en apropar tant la exposición’Exili Il·lustrat’como Noemtoqueselwhatsapp poden sol·licitar-telemàticament a través del web de el programa: consultar aquí.

La programació de l’exposició itinerant està condicionada per la situació provocada per la COVID-19 i les mesures sanitàries vigents.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: