L’esport d’elit valencià torna a entrenar-se als centres de tecnificació

La Conselleria d’Educacio, Cultura i Esport ha garantit l’obertura dels centres de tecnificació des de l’entrada en la fase 1 de la desescalada de la COVID-19. Així, els i les esportistes d’elit valencians reprenen progressivament els seus entrenaments individuals dels programes de tecnificació.

Aquesta setmana, el Centre de Tecnificació Esportiva de Cheste, el Centre de Tecnificació d’Alacant i el Centre Especialitzat d’Alt Rendiment de Judo han tornat a obrir les seues portes amb un minuciós protocol de prevenció aprovat pel Consell Superior d’Esports (CSE) i unes fortes mesures de seguretat sanitàries per a preservar la salut d’esportistes, entrenadors i treballadors de les instal·lacions.

En aquest sentit, s’han establit protocols d’accessos, itineraris d’entrada i eixida, pautes de mobilitat per les instal·lacions i d’ús dels diferents espais esportius de què disposen els centres (pistes, camps, gimnasos, piscina, etc.) amb una estricta distribució d’horaris i espais d’entrenament. Abans d’accedir als centres, a la zona de control inicial es realitza un control de temperatura a les persones autoritzades i es recorda l’obligatorietat d’utilitzar guants i màscares al recinte.

S’incrementen també les mesures higièniques i de neteja de les zones comunes, de les consultes mèdiques i del material esportiu després de ser utilitzats. Els vestuaris i banys dels centres romanen tancats per norma general.

A més, la coordinació mèdica dels centres de tecnificació està realitzant controls mèdics i un seguiment exhaustiu a tot el personal laboral, al personal tècnic, a esportistes i a entrenadors.

Servei de suport a esportistes en línia

Des d’Esport de la Generalitat es treballa per a garantir la seguretat dels i les esportistes valencians perquè puguen continuar amb garanties els seus entrenaments d’alt rendiment mentre continue la desescalada, posant tots els mitjans a la seua disposició per tal d’evitar que la seua preparació i objectius no es vegen agreujats.

Per això, s’ha habilitat un servei d’assistència telemàtica per a donar suport als i les esportistes dels programes de tecnificació i plans d’especialització esportiva que, inicialment, han començat a entrenar en altres instal·lacions però que necessiten el suport dels professionals dels centres de tecnificació.

D’una banda, els serveis mèdics fan un assessorament en línia respecte a revisions i valoracions d’analítiques mèdiques, consultes antidopatge, seguiment de lesions i dubtes sobre la interpretació d’informes mèdics. D’altra banda, els serveis de fisioteràpia i readaptació esportiva assessoren els i les esportistes sobre el seguiment de lesions ja diagnosticades, rutines de treball i estiraments per a previndre lesions o la planificació i prescripció d’exercicis físics per a la readaptació i recuperació de l’esportista.

Cal recordar que durant les setmanes de confinament es va oferir també suport psicològic en línia als i les esportistes d’elit a través dels serveis mèdics del Centre de Tecnificació d’Alacant i del PROAD del Consell Superior d’Esports.

A més, el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana va habilitar un servei telefònic d’atenció primària amb 15 professionals de la psicologia esportiva dirigit a esportistes, entrenadors, àrbitres, jutges, directors esportius i familiars d’esportistes per a assessorar-los davant d’aquesta situació tan complicada i mai viscuda.

Tornada programada per les federacions

Els primers esports que han représ el contacte amb les instal·lacions esportives dels centres de tecnificació de València, Cheste i Alacant han sigut el judo, el rugbi, el triatló, el tenis de taula i el bàdminton. Els i les esportistes d’elit valencians dels programes de tecnificació d’aquestes modalitats han iniciat els entrenaments individuals acompanyats pels seus entrenadors, sempre mantenint la distància de seguretat de 2 metres.

Les mateixes federacions esportives són les encarregades de dur a terme aquests programes de tecnificació, per tant, marquen la tornada dels entrenaments dels i les esportistes d’elit. Així, progressivament tornaran també als entrenaments la resta de modalitats esportives presents en aquests centres quan es considere oportú.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: