L’espera per sotmetre’s a una intervenció quirúrgica als hospitals de la Comunitat Valenciana se situa a l’abril en 95 dies

El temps d’espera per sotmetre’s a una intervenció quirúrgica als hospitals de la Comunitat Valenciana se situa en 95 dies a l’abril, davant dels 88 del mes anterior i els 127 d’abril del 2021. Aquesta variació intranual coincideix en el temps amb la Setmana Santa, període en què tradicionalment es redueix lactivitat per les vacances laborals.

D’altra banda, el nombre de sol·licituds per sotmetre’s a una operació quirúrgica als hospitals de la Comunitat Valenciana s’ha reduït en gairebé 600 persones a l’abril respecte al març (62.381 davant de 61.783 del mes anterior).

“És especialment meritori l´esforç que realitza el personal sanitari per anar recuperant els nivells previs a la pandèmia i continuar escurçant tant els temps d´espera com la xifra de persones que està pendent d´una intervenció quirúrgica. En aquest sentit, el nombre de pacients pendents d’operar s’ha reduït l’últim mes”, en paraules de la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés.

La millora en la xifra de sol·licituds actives s’observa en més de la meitat de departaments de salut i és especialment destacada al Consorci de l’Hospital General de València (-269 operacions pendents), Sagunt (-227) i Sant Joan (-274) . Per especialitats, sobresurt la reducció d’intervencions pendents (-445) a Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, una àrea mèdica que, juntament amb Oftalmologia, tradicionalment concentra el gruix de les sol·licituds. A nivell de patologies, el nombre d’operacions de pròtesis de genoll que hi ha pendents ha caigut a 265, per posar un exemple.

La llista d’espera quirúrgica no afecta en cap cas intervencions urgents, oncològiques i no demorables, que són ateses de forma preferent, també en pandèmia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: