L’Escola Municipal de Teatre de Castelló imparteix un taller de màscares a càrrec de Miguel Ángel Gutiérrez

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, mitjançant l’Escola Municipal de Teatre, ofereix un taller de perfeccionament centrat en el teatre de màscares i la commedia dell’arte, càrrec del prestigiós professor de teatre Miguel Àngel Gutiérrez. Les sessions d’aquesta activitat complementària estan adreçades als grups de juvenil i de persones adultes i es duen a terme durant el cap de setmana al Menador Espai Cultural.

“Aquest ha estat un curs ple de reptes a l’Escola Municipal de Teatre i hem de felicitar tant l’alumnat com el professorat i la direcció perquè han sabut adaptar-se als protocols sanitaris sense deixar d’oferir una formació de qualitat”, ha valorat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz. “Un exemple és aquest taller de teatre de màscares, una proposta que permet l’alumnat explorar nous gèneres i treballar tècniques diferents a les habituals”, ha assegurat l’edil.

Cal destacar que les aules de l’Escola Municipal de Cultura, al Menador, compten amb millores com la instal·lació d’un teló i nous sistemes d’il·luminació i de so. D’aquesta manera, l’Escola Municipal de Teatre ha convertit els espais en xicotets escenaris per a treballar més estils a les classes i pot realitzar més activitats complementàries. A més a més, durant aquest curs, els grups han estat dividits en subgrups en funció del seu nivell. D’aquesta manera, es garanteix el compliment del protocol sanitari.

Gutiérrez i el teatre gestual

Miguel Ángel Gutiérrez és director del Teatre Internacional de Màscares i un expert en la commedia dell’arte. Va estudiar teatre a l’Escola d’Ana Vázquez de Castro, on va adquirir la passió per l’art del gest, la creació i on es va començar a interessar pel moviment i llenguatge corporal. Més tard, va continuar la seua formació a l’Ecole Internationale de Theatre LASSAAD, a Brussel·les.

Entre 2003 i 2017, Gutiérrez va treballar com a professor en aquesta escola i va impartir classes basades en la pedagogia Lecoq. A més, també ha sigut assistent de Lassaad Saidi a les seus sessions. De manera paral·lela, ha impartit classes de teatre gestual a la Universitat de Lille i de mim a l’Escola Internacional de Ballet de Brussel·les. Gutiérrez ha fet gires arreu d’Europa amb diferents companyies de màscares, teatre visual i circ, tant com a actor com a creador de les obres

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: