L’Escalante impulsarà projectes innovadors que connecten les arts escèniques amb el públic jove

Durant les últimes temporades, l’Escalante Centre d’Arts Escèniques s’ha dirigit al públic que ha travessat la porta de l’adolescència a través del cicle l’Escena Jove de l’Escalante. Amb l’esperit de reforçar eixe pont, el teatre de la Diputació de València complementarà l’exhibició i producció d’obres, obrint una línia de mediació i investigació de noves audiències.

Esta iniciativa s’articula a través d’una crida a projectes –oberta hui– de companyies professionals valencianes que posen el focus en la innovació pedagògica i creativa. «Busquem acostar-nos al públic jove més enllà de la nostra programació i que siguen partícips dels processos de creació», explica la diputada de Teatres, Glòria Tello, sobre una proposta que «també despertarà vocacions escèniques».

El nou projecte ha sigut presentat esta vesprada al Teatre Principal, en una taula de reflexió impulsada per l’Escalante i dedicada a compartir les oportunitats que sorgixen quan s’unixen teatre i educació. Han participat referents dels dos sectors: Paula Llorens, dramaturga i directora de Cactus Teatre; Javier Sahuquillo, dramaturg i director de Perros Daneses; Paco Zarzoso, dramaturg i director de Companyia Hongaresa de Teatre; David R. Peralto, president de la Fundación de Teatro Joven, responsable de la companyia La Joven; Antoni Navarro, codirector del Màster de Teatre Aplicat de la UV; Ximo Montañés, director del CEFIRE Artísticoexpressiu; el director i dramaturg Gabi Ochoa; i la coordinadora artística de l’Escalante, Marylène Albentosa.

«Volem connectar les companyies amb centres educatius de secundària i altres col·lectius joves, desenvolupant una línia de treball oberta amb la professió escènica valenciana i l’activitat docent», ha apuntat Albentosa sobre el nou projecte.

La iniciativa ha fet els seus primers passos amb l’experiència pilot realitzada durant la present temporada juntament amb dues companyies. Perros Danesas, con Última lluna de Mercucio Montescoi Companyia Hongaresa de Teatre, amb El tiempo arrebatado, han sigut les primeres a compartir la creació dels seus textos amb joves de diferents instituts i tallers escènics. Els directors d’ambdues companyies, Javier Sahuquillo i Paco Zarzoso, han explicat durant la vesprada com s’han materialitzat els seus projectes.

Després d’este punt de partida, l’Escalante Centre d’Arts Escèniques ha obert hui el termini per a rebre les propostes que s’impulsaran la pròxima temporada.

Les bases de la convocatòria, en la web

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: