Les vacunes futures, tractaments i test COVID-19, presentats a Alacant durant el Simposi Internacional d’Immunologia

El I Simposi Internacional d’Immunologia i Salut (A-WISH Alacant Winter Immunology Symposium in Health) organitzat per la Societat Espanyola d’Immunologia i la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb el Grup Jean Boulle, cofundador dels Premis Boulle-SEI a l’excel·lència científica, està despertant un gran interès. No en va ha aconseguit reunir els màxims referents científics en Immunologia i Vacunes a COVID-19 del món aquests dies (16 i 17 de desembre) a la ciutat d’Alacant.

S’han succeït diverses ponències que demostren les aportacions que els nostres científics han fet a la salut global, al desenvolupament de les vacunes COVID-19 ia l’estudi de la resposta immunitària; en una situació de pandèmia endèmica i de la que recordem se n’està estudiant l’evolució en directe.

L’objectiu d’estudi que persegueixen la Immunologia i els immunòlegs en el context actual de pandèmia i també fora d’aquesta (en la tan anhelada normalitat) és la qualitat i la durada de les respostes adaptatives a les diferents vacunes. L’enorme esforç que s’està fent a la vacunació a nivell mundial en milions de persones representa una oportunitat única per recopilar i analitzar les respostes immunitàries de manera longitudinal; establint la magnitud i la durada de la immunitat induïda per vacunes i comparant els diferents tipus de vacunes en termes de respostes immunitàries induïdes, entre si i en comparació amb la infecció natural.

A més, “ens permet valorar l’efecte de l’administració de la tercera dosi, més enllà de la infecció, i informar del disseny de vacunes futures, les estratègies de reforç ‘booster’ i els enfocaments d’estalvi de dosi”, ha explicat el Dr. Marcos López Hoyos, president de la Societat Espanyola d’Immunologia.

Precisament a això feia referència a la seva ponència el Dr. Adolfo García Sastre, Director de l’Institut de Salut Global i Patògens Emergents de l’Icahn School of Medicine Mount Sinai de Nova York: aquesta pandèmia ens dóna una oportunitat única per estudiar la resposta immune de milions de persones al món, situacions clíniques amb diferent evolució, com afecta o es modula la resposta immunitària durant aquests processos d’infecció. L’investigador burgalès ha explicat que aprenent-ne podem arribar a prendre decisions que ens permetin induir una resposta més eficaç i duradora.

VACUNES, TRACTAMENT I TEST COVID-19

Així mateix, García Sastre ha presentat la vacuna en què està treballant amb el seu equip, basada en una construcció NDV: el virus aviària de Newcastle, el vector on s’allotja la vacuna del coronavirus. Una construcció on acumula una dilatada experiència. El Dr. ha mostrat les dades preliminars dels models preclínics, així com les dades publicades d’un assaig en fase 1 a Tailàndia, que demostren la protecció de la vacuna.

Per la seva banda, el Dr. Luis Enjuanes, Director del laboratori de coronavirus del Centre Nacional de Biotecnologia i professor de recerca del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), ha augurat que la vacuna on treballa el seu equip – la primera esterilitzant que ens protegiria també del contagio- “és molt completa i podria estar llesta per a finals de 2022”.

José María Fernández Sousa, president de PharmaMar, ha presentat les dades de la Plitidepsina (nom comercial Aplidin), un compost antitumoral que ha demostrat tenir propietats antivirals amb altes taxes de seguretat i eficàcia clínica en el tractament d’una COVID-19 moderada. El Dr. ha presentat aquestes dades durant el simposi A-WISH i ha anunciat que ja té en marxa un assaig multicèntric en fase 3 a nivell internacional, amb l’objectiu de valorar i confirmar aquestes primeres dades esperançadores.

Antoni Prenafeta, R+D Senior Manager a Hipra, ha comunicat que la companyia catalana espera complir els assajos de la seva vacuna per demanar l’autorització a les agències del medicament entre el primer i segon trimestre del 2022. Com a dada, la capacitat de producció de la vacuna de Hipra és de 600-900 milions cada any.

Cristina Méndez, directora mèdica de vacunes de Pfizer, ha mostrat les dades en termes de resposta immunitària que justifiquen l’ús d’una tercera dosi en adults. Pel que fa a la vacunació infantil, ha compartit les dades de seguretat de la vacuna a la franja de 5 a 11 anys.

“No hem de caure a la premissa errònia d’haver de triar entre la tercera dosi a Europa o la primera dosi a l’Àfrica”. Tal com ha indicat la Dra. Méndez s’han lliurat milions de vacunes al continent africà. Si la taxa de vacunació està al voltant del 7%, no és per la falta de vacunes subministrades tant per Pfizer com per la coalició COVAX per a la distribució de milers de milions de vacunes equitativament. “Hi ha prou vacunes per a l’administració, tant de la tercera dosi a Espanya com de la primera dosi a Sud-àfrica”, ha afegit el Dr. Jordi Cano Ochando

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: