Les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant ofereixen en les seves màquines de venda automàtica màscares i gel hidroalcohólic

Les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant ofereixen en les seves màquines de venda automàtica, al costat de begudes i comestibles, màscares i gel hidroalcohólico. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha arribat a un acord amb l’empresa Teika, que gestiona aquest servei, per incloure aquests productes entre la seva oferta.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha assegurat que “amb aquesta mesura avancem en el servei que presta FGV a les persones usuàries i ajudem a garantir la seguretat sanitària enfront de l’coronavirus, tenint en compte que l’ús de mascaretes és obligatori en el transport públic “.

Arcadi Espanya ha recalcat que des de la Generalitat “estem duent a terme totes aquelles actuacions que milloren les condicions dels viatgers i viatgeres perquè els seus desplaçaments en metro o tramvia tinguin la màxima seguretat possible i confiïn plenament en aquest transport públic”.

Mascaretes a 0,95 euros

Les màscares que es distribueixen són de dos tipus, una de model quirúrgic, en embolcall individual, que costa 0,95 euros, i una altra de fabricació tèxtil reutilitzable, que val 3 euros la unitat. El gel es ven en envasos de 100 ml per 3 euros.

Les estacions de metro a les que s’ofereixen aquests productes són, de moment, Xàtiva, Colom i Àngel Guimerà, a València. A Alacant, s’han instal·lat en mercat, Estels i Benidorm.

Des FGV i Teika s’ha anunciat que si la iniciativa té bona acollida per part dels viatgers s’ampliarà a més estacions. Teika és una empresa d’alimentació i cafè per mitjà de màquines automàtiques que opera en edificis públics i privats, en els quals serveix diferents productes de venda automàtica.

Mesures de prevenció

Aquesta iniciativa se suma a les que es desenvolupen des de FGV per afavorir l’ús de l’transport públic segons les condicions de prevenció establertes, entre les quals destaca l’ús obligatori de màscara en tots els desplaçaments, en les condicions establertes per les autoritats sanitàries.

En les últimes setmanes s’ha organitzat un reforç de el dispositiu de vigilància en trens i estacions, que compta amb la col·laboració de les Forces de Seguretat.

També des de l’empresa pública es recorda als usuaris que disposen de dispensadors de gel hidroalcohólico en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

A més, FGV ha senyalitzat els itineraris dels viatgers a les estacions i als trens, i ha diferenciat els seients de manera alterna, per facilitar que els viatgers es distribueixin correctament i mantinguin la distància de seguretat amb altres usuaris.

Des FGV s’ha disposat que la compra de títols de transport a les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica. També de manera temporal les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l’App (descàrrega a Google Play oa Apple Store).

A les estacions, els usuaris i usuàries poden contactar amb el personal d’Atenció al Client de FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: