Les primeres paraules de Sergi Esobar en la seua presentació com a nou tecnic del CD Castellón

Acompanyat per Àngel Dealbert, director esportiu del CD Castellón, Sergi Escobar ha estat presentat com a nou entrenador del conjunt albinegre fins al 30 de juny de 2022. “Torna a la qual sempre ha estat casa. Estem molt contents que hagi acceptat aquest repte, pensem en un projecte, però sobretot en el partit davant el Rayo, pensem que és la persona ideal per poder aconseguir l’objectiu que no és altre que salvar la categoria dins de la dificultat que hi ha , però Sergi és una persona motivadora, estima aquest club i creu en poder aconseguir-ho, per això està amb nosaltres per ara i per al futur. La teva sort serà la nostra “, va indicar Dealbert, abans de cedir la paraula a el nou tècnic orellut en la prèvia de el partit davant el Rayo Vallecano d’aquest dilluns a Castalia (21 hores).

Com ha trobat al vestidor?

Li he trobat bé, motivat, amb il·lusió de guanyar aquest dilluns un partit de futbol onze contra onze, amb jugadors capacitats per guanyar com han demostrat prèviament. Els he vist contents, dissabte hi va haver un clima de felicitat, lògic quan hi ha un canvi d’entrenador i penso que anem a tocar el botó i farem un bon partit per aconseguir aquesta salvació, és molt difícil, però estem segurs que la anem a barallar .

Com afronta el partit davant el Rayo Vallecano només unes hores després de finalitzar la seva etapa a Croàcia?

En primer lloc, el CD Castellón és el club que sento des de sempre i he vist tots els partits de la lliga, tant quan estava a Colòmbia com ara a Croàcia, llavors tinc un total coneixement de la plantilla, a banda hem estat en contacte amb gent de el club i, per tant, l’afrontem sobretot amb tocar aquest punt de triar bé demà per tocar la fibra dels jugadors perquè siguin el que són: bons jugadors. És més un treball mental que tàctic, que el jugador s’alliberi i gaudi perquè estava molt tensionat, i que posi totes les seves capacitats a el servei de l’equip i dels companys. He dormit tres hores, amb dos transbords amb avió, portem 48 hores a full i estem convençuts que hi haurà un canvi i ens portarà a guanyar el partit i ens doni opcions per a la salvació.

Què CD Castelló veurem?

A la fin com es diu és una final que sobretot es tracta de guanyar, el com no ho anem a ensenyar aquí, però sobretot sent un equip que s’adapti a les diferents circumstàncies de el partit, hi ha molts micropartits dins d’un partit i sabent jugar aquests moments per arribar a al final amb opcions de guanyar i amb el suport de l’afició que donarà suport com si estiguessin els 15.000.

La meva arribada és un punt d’il·lusió per a l’aficionat i això també arriba a el jugador, igual que arriba tot el dolent, aquest punt d’alegria, de necessitat i de acollir-se a alguna cosa. Estem tots en el mateix camí, vam pensar que es pot fer, no vam jugar contra el Bayern de Munic, vam jugar davant el Rayo, un equip d’un nivell alt, però allà ja es va fer un bon partit i vam jugar a casa, que també és important.

Com es desperta als jugadors d’aquesta part tan adormida i què li demana a l’afició?

Hem tingut una xerrada bastant emocionant intentant arribar a l’jugador, he estat clar, he renunciat a un any de contracte en la Primera Divisió de Croàcia per venir aquí a guanyar ia estar a Segona A, que és la meva il·lusió, si després hem d’estar en segona B estarem, però vull ser entrenador de segona A, els jugadors volen ser de segona Divisió, per tant, hem parlat del tema familiar i anímic, de la necessitat de les abraçades i de l’afecte amb la dificultat que es té aquest any per la situació de l’COVID i que és molt influent en la gestió de l’vestuari, és difícil per les normes, perquè aquesta abraçada, aquest contacte, aquesta complicitat no és tanta i en aquesta estona ho he intentat. En aquests moments el jugador necessita afecte, abraçades i treure-li el màxim rendiment per demà. Les conclusions de la temporada vindran a al final.

Què li demano a l’afició? Amb molt d’afecte i respecte, li demano que animi, que doni suport, que anem tots a una, tots, perquè ens uneix la mateixa passió de la color albinegre. Després ja es faran les valoracions, però hem de remar tots a una, és una final. Als jugadors s’ho he dit molt clar, hi ha molts nens i joves que no han vist en Castalia a el CD Castelló a Segona A i això és molt important, s’ha fet un clima, Castelló és albinegra, els joves van amb la samarreta des tercera fins ara i mereixen a l’equip que estigui a Segona, que és on li toca estar. Demano amb tot l’afecte anar tots a una des de l’hotel si podem, amb les mesures de seguretat, que el jugador senti aquest clima.

He explicat el dia que vam empatar dos partits seguits a Castalia a Tercera Divisió davant Borriol i Recanvis, imagineu on érem i no fa tant, vam perdre a La Nucia, es demanava el meu cap, estàvem tots tristos i ens tocava jugar davant l’Oriola a casa, aquest dia l’afició van ser tots a una, des de la rebuda, l’afició va fer el primer gol, vam fer un gran partit i va ser un punt inflexió per al posterior ascens. Anem a aprofitar aquest clau roent i anem tots junts, després passarà el que hagi de passar, però anem a implicar-nos tots, des dels mitjans de comunicació, afició, jugadors, cos tècnic … I a l’acabar la temporada, ja es valorarà. Des del meu humilitat demano això.

Informació i Foto: CD Castellón

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: